San Francisco’daki yüksek lisans eğitimi sırasında, Silikon Vadisi’ndeki start-up ortamını gözlemleme şansı yakaladı. Yemek siparişi modelleri özellikle ilgisini çekti ve Türk tüketicisine özel bir model geliştirerek, bu alanda bir girişim başlatma kararı aldı. MBA’ini bitirmesine 6 ay kala okulu yarıda bırakarak, Yemeksepeti’ni hayata geçirmek için İstanbul’a döndü.
2015 yılında Nevzat Aydın yönetimindeki Yemeksepeti.com, Türkiye internet tarihinin o güne kadarki en yüksek değerlemesi olan 589 milyon dolar karşılığında dünyanın en büyük online yemek sipariş platform Delivery Hero bünyesine katıldı. Türkiye’deki girişimciliğe olan katkılarından ötürü ABD Başkanı Barack Obama tarafından 2010 yılında düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’ne çağrılan dünya çapındaki 150 girişimciden biri oldu. Aydın aynı zamanda 2010-2012 tarihleri arası Dragon's Den programındaki yatırımcı/jürilerden biri olarak yer almıştır. 2013 ve 2015 yıllarında Fortune dergisinin 40 Yaş Altı 40 Listesi’nde birinci seçildi.
Nevzat Aydın, Türkiye’nin ilk çevrimiçi yemek siparişi sitesi Yemeksepeti.com’u Melih Ödemiş (CTO), Gökhan Akan (CFO) ve Cem Nufusi (Satış Direktörü) ile birlikte 2001 yılında kurdu. Yemeksepeti’nin hizmet vermeye başladığı dönemde Türkiye’de internet penetrasyonu ve kişisel bilgisayar kullanımını halen çok düşük seviyedeydi. Bu nedenle şirket İlk 5 yıl boyunca kar elde etmedi. Ancak müşteri deneyimine verilen önem ve iş modelinin sunduğu kolaylıklar sayesinde Yemeksepeti, kullanıcıları ve restoranları internetin sunduğu potansiyellere ikna etmeyi başardı.
Yemeksepeti 2008 yılında, European Founders Fund’dan ilk yatırımını aldı. 2012 yılında, 14 milyar Euro fon büyüklüğüyle dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic’ten 44 Milyon tutarında yatırım aldı. Bu aynı zamanda General Atlantic’in Türkiye’deki ilk yatırımıydı. Yemeksepeti 2009 yılında ilk kez yurtdışına açıldı ve www.Foodonclick.com markası ile Dubai’de hizmet vermeye başladı. 2015 yılında Delivery Hero satışı gerçekleştiğinde hizmet verdiği ülke sayısı, Umman, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya dahil 10’du.