Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 7

Ponyo

Türkiye'de yayınlanan adıyla Küçük Deniz Kızı Ponyo, yönetmenliğini Hayao Miyazaki'nin üstlendiği ve Studio Ghibli tarafından üretilen 2008 yılı Japon animasyon fantastik film.

Hikâye Ponyo adlı bir japon balığının Sōsuke adlı beş yaşında bir erkek çocuğunun arkadaşlığını kabulü ve bir kız çocuğu olma isteği üzerinedir.

712
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 8

Sihirli Kedi

Aoi Hiiragi'nin The Cat Returns adlı mangasından uyarlanan, Yuji Nomi'nin müziği ve Studio Ghibli'nin canlandırdığı 2002 yapımı Japon animasyon fantastik filmidir.

Genç Haru, bir kediyi ezilmekten kurtarır. Ancak kısa süre sonra onun sıradan bir kedi olmadığını anlar.

812
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 9

Tepedeki Ev

Japon yönetmen Goro Miyazaki tarafından yapılmış 2011 yapımı tarzı anime filmidir. Film 31. İstanbul Film Festivali'nde Türkiye'de de gösterilmiştir.

Gençlik yıllarını yaşayan Umi, beş kişilik ailesinin en büyük kızıdır. Babasının gemisi Kore Savaşı sırasında mayına çarpmıştır ama Umi onun döneceğine dair ümidini kesmez ve babasının dönme ihtimaline karşılık her gün çift flamayı evlerinin önündeki bayrak direğine çekmektedir. Tam da bugünlerde okuduğu lisede ortaya çıkan bir öğrenci hareketinin ortasında kalır, bir yandan genç Shun’a âşık olur. Ama arlarında ikisinin de tahmin etmediği farklı bir bağ ortaya çıkar.

912
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 10

Marnie Oradayken

Studio Ghibli tarafından üretilen ve Toho tarafından dağıtılan bir 2014 Japon anime psikolojik drama filmidir.

Yazı geçirmek için sakin bir deniz kasabasına gönderilen hasta Anna, terk edilmiş bir villada yaşayan meraklı bir kızla arkadaş olur. 

1012