Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 3

Whisper of the Heart (Yüreğinin Sesi)

Yoshifumi Kondō tarafından yönetilen ve Hayao Miyazaki tarafından Aoi Hiiragi tarafından aynı adlı 1989 mangasına dayanan 1995 yapımı Japon animasyon, ergen romantik drama filmidir.

14 yaşındaki Shizuku Tsukishima orta okulu bitirmek üzere olan bir genç kızdır. Kitap okumayı çok seven Shizuku, kütüphaneden aldığı kitapların içinde kart bulur. Kartlarda Seiji Amasawa yazmaktadır. Bu kişinin kim olduğunu merak eden ve araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi hayatıyla ilgili de önemli şeyler keşfedeceği bir yolculuğa çıkar.

312
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 4

Komşum Totoro

Orijinal adı Tonari no Totoro olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş, 1988 Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon filmidir.

İki kız kardeş ile orman ruhları arasındaki ilişkiyi anlatır. Filmin doğaüstü kahramanı olan Totoro, daha sonra Studio Ghibli'nin maskotu olur

412
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 5

Rüzgar Yükseliyor

Hayao Miyazaki'nin yazıp yönettiği 2013 yapımı Japon anime filmdir.

Konusunu Tatsuo Hori'nin kısa öyküsü üzerine olan Kaze tachinu adlı mangadan alan film, Jiro Horikoshi'nin kurgusal biyografisi niteliğindedir. 

512
Netflix'ten izleyebileceğiniz ve hayatınıza dokunacak 12 anime! - Sayfa 6

Küçük Cadı Kiki

Yapım, senaryo ve yönetmenliğini Hayao Miyazaki'nin yaptığı 1989 tarihli fantastik kurgu türü Japon animasyon filmidir.

13 yaşındaki Kiki, inatçı olduğu kadar becerikli ve azimli bir kızdır. Eğitimini tamamlayıp cadı olabilmesi için bir sene boyunca ailesinden uzakta yaşaması gerekmektedir. Kedisi Jiji'yi de alarak annesinin hediye ettiği süpürgeyle bir sahil kasabası bulan Kiki burada Tombo adında bir çocukla tanışır. Şehirdeki ilk gününde tanıştığı Osono adlı bir kadının fırınında çalışmaya başlayan Kiki'yi zorlu günler beklemektedir.

612