Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 4

8. KARANLIK GECE

Film, İshak’ın nasıl toplu bir öfkenin parçası haline gelip Anadolu'da küçük bir köyde vicdanıyla nasıl başa çıktığını ve kolektif sessizliğin şiddetiyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.

İshak, küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyendir. 7 yıl önce parçası olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesine veda etmek için kasabasına döndüğünde peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş faille ve onları destekleyen kasaba halkı ile yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Ancak suç ne kadar büyükse, herkesin elinde kan olduğu için sessizlik o kadar güçlenir.

422
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 5

7. DO NOT DİSTURB

Cem Yılmaz'ın Karakomik Filmler'in 2 Arada bölümünün ana karakteri Ayzek'e yeniden hayat verdiği Ayzek ile Bir Gece, pandemi sebebiyle vapurdaki garsonluk işinden olan Ayzek'in, bir otelde gece vardiyasında çalışmaya başladığı ilk geceyi anlatıyor.

522
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 6

6. NOWHERE

Distopik bir gelecekte İspanya hükümeti, kaynak yetersizliği nedeniyle çocukları, hamile kadınları ve yaşlıları ortadan kaldırmayı planlar. Hamile olan Mia, bu durumun ardından ülkeden kaçmaya karar verir. Kaçmak için bir konteynerde saklanan Mia, konteyner denize sürüklenince kendisini bir kabusun içerisinde bulur. Okyanusun ortasında tek başına sürüklenen Mia, hem kendi hem kızının hayatını kurtarmak için savaşmak zorundadır.

622
Netflix Türkiye’de en çok izlenenler belli oldu! Türk yapımı zirvede… - Sayfa 7

5. RAHİBE ÖLÜM

Narcisa, mucizelerle dolu bir çocukluktan sonra rahibe olur ve rahatsız edici bir varlığın dolaştığı eski bir manastırda kızlara öğretmenlik yapmaya başlar.

722