Medya
29 Ağu 2011 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

NEDİM ŞENER VE AHMET ŞIK SERBEST BIRAKILMALI! BARANSU'DAN ŞOK ÇIKIŞ!

Mehmet Baransu Terörle Mücadele Kanunu'nun acilen değiştirilmesi talebinde bulunarak çağrı yaptı.

Nedim Şener ve Ahmet Şık'la ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in, "Terör örgütüne yardım ettikleri" gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep ediliyor.

Mehmet Baransu Taraf gazetesindeki köşesinde Nedim Şener ve Ahmet Şık serbest bırakılmalıdır yazdı ve Terörle Mücadele Kanunu'nun acilen değiştirilmesini, her iki gazetecinin de tutuksuz yargılanmaları gerektiğini söyledi.

"Biz kendileri gibi yapmadık, yapmayacağız. Tıpkı tutuklamaların yaşandığı ilk gün dediğimiz gibi, Şener ve Şık'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, tutuklanmalarına neden olan TMK'daki düzenlemenin de Meclis'te kaldırılmasını istiyoruz.

HÜKÜMETE SESLENİYORUM

Buradan AK Parti hükümetine sesleniyorum. Askerin emri, üçlü çetinin organizasyonuyla çıkartılan TMK'daki düzenleme bir an önce değiştirilmeli ve haksız yere cezaevinde yatan Nedim ve Ahmet dâhil binlerce insan dışarı çıkmalı.

BASIN İKİYÜZLÜLÜĞÜ BIRAKMALI

Basın da ikiyüzlülüğü bırakmalı ve bu kanunun değişmesi için hükümeti sıkıştırmalı. Şapkayı önlerine koyup, asıl suçlulardan birinin de 2005 yılında bu kanuna destek veren kendileri olduğunu itiraf etmeliler. "TMK kaldırılsın" diye ağzımızı bantlamaya var mıyız? Bir kez olsun efendilerinize sormadan cevap verin. Var mıyız, yok muyuz?"