Nedim Şener ile CHP'li Yurter Özcan birbirine girdi! "Bedelini ödeyeceksin" "Bak Şerefsiz"
Hürriyet yazarı Nedim Şener'in, "CNN Türk baskınında söylediğimi tekrar edeyim: Burası bizim evimiz" başlıklı yazısı tartışma konusu oldu.
Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde, "CNN Türk baskınında söylediğimi tekrar edeyim: Burası bizim evimiz" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Odatv davasında yaklaşık 13 ay tutuklu kalan gazeteci Şener, CHP'nin boykot kararı aldığı CNN Türk'e değindi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında CNN Türk binasının basılmasını hatırlatan Nedim Şener, bu tarihten sonra CNN Türk’ün isim hakkının elinden alınması için CNN kanalına şikayetler yapıldığını, bu şikayetlere CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın da eşlik ettiğini savundu.
"15 Temmuz’dan beri CNN Türk, özellikle Amerika’da yaşayan FETÖ’cülerin hedefinde. Yalnız dezenformasyon yapmıyorlar, aynı zamanda CNN adının sahibi Amerikalı şirkete de şikâyet ediyorlar. Bunlara CHP’nin Amerika’daki temsilcisi de eşlik ediyor. Başvurular yapıp isim hakkının geri alınması için uğraşıyorlar" diyen Nedim Şener, söz konusu boykotu, “15 Temmuz’dan beri ikinci büyük saldırı” olarak tanımlarken, “O gece darbecilere söylediğimi şimdikilere de tekrar edeyim. Burası bizim evimiz” diyerek boykota tepki gösterdi.
SOSYAL MEDYADA ATIŞTILAR
Öte yandan, Nedim Şener'in yazısından sonra, sosyal medyada Nedim Şener ile Yurter Özcan arasında bir polemik yaşandı.
Karşılıklı birbirlerine yanıt veren iki isim de, sosyal medya hesaplarından sert mesajlar paylaştı.
Nedim Şener, Yurter Özcan için, "Bak şerefsiz CHP’li Yurter Özcan, senin orada FETÖ’cülerle ne haltlar yediğini kendin anlatıyorsun zaten. Şimdi azıcık onurun varsa, hapisten çıkmam için kim nereye gitmiş açıkla. Seni böyle bırakmam şerefsiz yalancı" derken, Yurter Özcan da Şener'e, "İktidar yalakası, benden Türkçesini istediğin raporun 2009 Cumhuriyet gazetesi manşetiydi bu. Korku hafızana kötü gelmiş. Şerefsiz CHP’li hakaretinin bedelini de ödeyeceksin. Bunu unutma" ifadelerini kullandı.
İşte sosyal medyadaki o tartışma:
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
CHP’nin söz konusu boykotu FETÖ talimatı ile yaptığını iddia eden Nedim Şener’le Yurter Özcan‘ın sosyal medyadaki kavgasından sonra, Özcan, dikkat çeken bir adım attı.
Yurter Özcan, Nedim Şener hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Nedim Şener'in attığı tweetlerin hakaret içerikli olduğunu belirten Özcan, hakaret suçundan dolayı Şener hakkında kamu davası açılmasını talep etti.
Ayrıca Yurter Özcan'ın, Nedim Şener hakkında tazminat davası açacağı da belirtildi.
İŞTE NEDİM ŞENER'İN BUGÜNKÜ YAZISI:
"15 Temmuz gecesi saat 21.00 civarında Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe girişimine başladıktan bir süre sonra halkı karşılarında buldular. O gece herkesin merak ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nerede olduğu, yaşayıp yaşamadığıydı.
Hatta Amerikan medyası Erdoğan’ın yurtdışına kaçtığı yalanını yayarken, ‘gölge CIA’ denilen Stratfor isimli kuruluş uçuş haritasını yayınlıyordu. Firari FETÖ üyeleri yurtiçinden buldukları destekçileriyle bir yandan bu yalanları büyüterek yayarken, darbeye direnen halka “Sokağa çıkmayın” diyorlardı.
16 Temmuz sabaha karşı 03.00’de başlayacak olmasına karşın, planın sızdığını düşünüp 15 Temmuz akşamı saat 21.00’e çekilmesinden dolayı yaşanan karmaşa ve halkın direnişi karşısında irtibatı aksayan darbeciler gibi halk da Erdoğan’ın nerede olduğunu merak ediyordu. Darbeciler açısından girişimin başarısı, “Erdoğan’ın derdest edilmesi ya da öldürülmesine” bağlıydı.
Erdoğan’ın hayatta olup olmaması, sokakta darbeye direnen halk için de çok önemliydi.
Nihayet, Erdoğan 16 Temmuz gecesi saat 00.24’te bir gazetecinin elindeki telefondan görüntülü olarak Türkiye’ye hitap etti. Halka “Darbeye direnin” çağrısı yaptı. Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığı an, o konuşma anıydı.
Darbeye direnişi halk açısından zafere dönüştüren o gazeteci, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’tır. O görüntülerin yayınlandığı televizyon kanalı CNN Türk’tür. FETÖ’cü askerler CNN Türk ekranında Erdoğan’ın konuşmasını duyar duymaz içine asker doldurdukları helikopterleri Bağcılar’daki merkeze yolladılar.
CNN TÜRK’E FETÖ BASKINI
Amaçları kanalı basıp yayını kesmekti. Ve o gün o kanal daimi izleyicileri tarafından değil, CNN Türk izleyicisi olmayan hatta CNN Türk ve o günkü sahibinden nefret eden Bağcılar ve Gaziosmanpaşa civarında oturanlar tarafından kurtarıldı. O geceyi orada yaşamış ve bunları gözleriyle görmüş, kulaklarıyla duymuş birisi olarak söylüyorum. CNN Türk’ün o geceki yayını Türk demokrasi tarihindeki yerini aldı. Hatta CHP Genel Başkanı’nın darbe gecesini geçirdiği evde CNN Türk yayınını izlediği daha sonra basına yansıdı.
15 Temmuz’dan beri CNN Türk, özellikle Amerika’da yaşayan FETÖ’cülerin hedefinde. Yalnız dezenformasyon yapmıyorlar, aynı zamanda CNN adının sahibi Amerikalı şirkete de şikâyet ediyorlar. Bunlara CHP’nin Amerika’daki temsilcisi de eşlik ediyor. Başvurular yapıp isim hakkının geri alınması için uğraşıyorlar.
Bu girişimlerin bugüne ait olduğunu düşünmeyin, iki-üç yıl öncesinden söz ediyorum. CNN Türk’ün o dönemdeki yöneticileri de şikâyetler üzerine Amerikalılarla görüştüler, yalanlara karşı açıklamalar getirerek 2018 yılında geri çekilmek istenen CNN logosunu tutmayı başardılar.
Bugünlerde CNN Türk yeniden bu kez boykot ile hedefte. Benim için hiç şaşırtıcı değil. Konuyla ilgili görüşmeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yönetiyor. Yerel seçim öncesi CHP’ye haksızlık yapıldığı gerekçesiyle özür dilenmesi isteniyor. Amacına ulaşamayınca da parti yönetimi boykot kararı alıyor.
Hiçbir parti üyesinin CNN Türk kanalına çıkmamasını, CHP’li seçmenden de izlememesini istiyor.
Gerekçe ise ilginç: CHP’ye tuzak kuruluyormuş.
Peki, televizyondaki programlara katılan CHP’liler bunu sezemedi mi?
CNN Türk kanalına hangi CHP’li konuklar katılıyorsa, diğer televizyonlara da hemen hemen aynı konuklar katılıyor. Konular da birbirine benzer. Konular aynı olunca, sorular ve sorulara verilen cevaplar bile çoğu zaman aynı.
Peki tuzak bunun neresinde?
Bir parti yönetimi, üyeleri böyle bir karar alıp uygulayabilir. Peki seçmeni de olsa halka bunu nasıl önerebiliyor? Öncekiler gibi AKP, MHP, HDP yöneticileri de basınla kavga etti, hatta bazıları tavır aldı ama seçmeni boykota katan bir örneği hatırlamıyorum.
Dert başka, izini Amerika’da aramak gerekiyor.
CNN Türk 15 Temmuz’dan beri ikinci büyük saldırı ile karşı karşıya ama o gece darbecilere söylediğimi şimdikilere de tekrar edeyim: “Burası bizim evimiz...”
BAŞKASINA BOYKOT VAR MI?
CHP yönetiminin aldığı boykot kararı ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söylüyor: “Biz CNN Türk’ün yayın politikasına müdahale etmiyoruz ki. Sadece ‘Biz sizin televizyonlarınıza çıkmayacağız’ diyoruz. ‘İzlemeyin’ diyoruz, şunun için diyoruz, biz kendi partililerimize diyoruz. Onun dışındaki insanlar izleyebilirler. CNN Türk de A Haber gibi olmaya başladı. Bu kanalın CHP’ye yönelik verdiği haberlerin hiçbirisi doğru değil, bunlara inanmayın. Dolayısıyla ‘Seyretmeseniz de olur’ diyoruz.”
Tüm bunlar yaşanırken, İBB Başkanı İmamoğlu, CNN Türk’te belediye çalışmalarını daha iyi anlatmak için kendi çıkmak istediği programı boykot kararı sonrası iptal ediyor. Madem böyle bir yayıncılık var, İBB Başkanı neden CNN Türk’te bir programa çıkmayı talep ediyor?
Ama CHP seçmeninin asıl sorması gereken soru şu: “İktidara yakın birçok kanal, birçok gazete var. Hatta CHP’ye yönelik çok ağır yayınlar yapıyorlar. Onlara yönelik böyle bir boykot kararı aldılar mı?”
Ben cevap vereyim: Hayır. Neden? Dediğim gibi, dert başka..."