Gündem
14 Eki 2011 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

NEDİM ŞENER: CİNAYETTEKİ BAĞLANTIYI YAZDIM SANIK OLDUM!

Ergenekon'dan tutuklu gazeteci Nedim Şener yazdığı bir haberde gizliliği ihlal ettiği iddiasıyla açılan dava için dün hakim karşısındaydı

Bakırköy 2 ’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmayı, Şener’in eşi Vecide Şener, gazeteci Uğur Dündar ile çok sayıda arkadaşı da izledi.

Duruşmada savunmasını yapan Nedim Şener, yayınladığı için suçlandığı haberdeki şemayı emniyet mensuplarının düzenlediğini, Hrant Dink’in yakınlarına ve gazetecilere polis tarafından verildiğini söyledi.

Nedim Şener, 2007 yılının Şubat ayında hazırlanan şemanın adliyeye intikal etmediğini belirterek, “Dink soruşturmasının bu şemalara ilişkin bölümü kapalı kalmıştır. Ben de bunu yayımlarımda ortaya koydum. Bu şemayı savcılığın dikkate alarak Dink cinayeti ile Ergenekon örgütü arasındaki bağlantıyı ortaya koymasını istemiştim. Ancak sanık durumuna düştüm. Şemada Ergenekon’dan bahsedilmemiştir. Hrant Dink cinayetinden sonra Ergenekon soruşturması başlamıştır dolayısıyla soruşturması başlamayan bir olay ile ilgili gizliliğin ihlalinden bahsedilemez ” dedi.

Şemanın resmi herhangi bir niteliği olmadığını söyleyen Nedim Şener “Polis tarafından hazırlanan şema kimse tarafından sahiplenmemiştir ” diye konuştu.