Gündem
18 Mar 2012 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

NAZLI ILICAK'TAN NEDİM ŞENER'E CANLI YAYINDA DÜELLO TEKLİFİ!

Gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, tahliye olan Nedim Şener'i televizyonda tartışmaya davet etti!

Gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, Türkiye'de yargının tahribatına uğrayanların cemaat malzemesine sarıldığını belirterek, "Başı sıkışan cemaate saldırıyor." dedi.

Oda TV davasında tahliye edilen Nedim Şener'in canlı yayındaki eleştirilerine Muğla'dan cevap veren Ilıcak, Şener'i televizyonda canlı yayınlanan tartışma programına davet etti..

Muğla'da Kültür ve Sanat Topluluğu'nun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği konferansta okurlarıyla buluşan Ilıcak, "Her Taşın Altında 'The Cemat'mi Var?" isimli kitabını anlattı, sorulara cevap verdi. Konferansa Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kitapta, Ergenekon davası, poliste cemaatçi iddiaları, Hrant Dink cinayeti, Nedim Şener'in cemaatçi polisleri suçlaması gibi birçok konuyu işlediğini anlatan Ilıcak, Türkiye'de bugüne kadar dinin tehdit unsuru olarak gösterildiğini, korku salınmaya çalışıldığını söyledi.

Ilıcak, "Yurt içinde ve yurt dışında açılan okullarda Atatürkçü düşüncenin silinmeye çalışıldığına inanmıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatı ve denetimlerinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu okulların oranı da zaten yüzde 5'i geçmiyor. Bütün mesele bir birimize güvenmekten geçiyor. Artık bir birimize karşı kuşku duymaktan vazgeçmeliyiz. İyice şeffaflaşan cemaatten kuşku duyan varsa biraz da onlar gayret sarf etmelidirler." dedi.