Gündem
28 Eki 2010 20:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

NAZLI ILICAK HÜRRİYET'İ NEYLE SUÇLADI NURAY MERT'İN TEPKİSİ NASIL OLDU?

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası yine hararetli bir polemiğe sahne oldu.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak ile Hürriyet yazarı Nuray Mert çarpıcı bir medya polemiğiyle Hürriyet'in Hrant Dink cinayetindeki rolünü tartıştılar.

Ogün Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanması kararıyla yeniden gündeme gelen Hrant Dink cinayetinin tartışıldığı programda Hürriyet gazetesi polemik konusu oldu. Nazlı Ilıcak, Dink'in ölümüyle sonuçlanan süreçte Hürriyet'in oynadığı rolü hatırlatınca Nuray Mert'den itiraz geldi.

Ilıcak, Hürriyet'in Hrant Dink'in Ermeni kimliğine vurgu yapan manşetleriyle kendisini hedef haline getirdiğini söyledi. Sabah yazarı 'bir suçlama yapmıyorum, niyetlerini de sorgulamıyorum' demesine rağmen sürecin başlangıç noktası olarak Hürriyet'in manşetine işaret etti. Hürriyet, öldürülmesinden önce Hrant Dink'in yaptığı sansasyonel bir haberi manşete taşımıştı. Haberde Sabiha Gökçen'in Ermeni asıllı olduğu belgelenmişti.

Nuray Mert, Hrant Dink cinayetinde onca valinin, emniyet müdürünün, bürokratın rolü görmezden gelinip bütün suçun Hürriyet'e atılmasının haksızlık olacağını söyleyerek Ilıcak'ı eleştirdi. Mert 'Ogün Samast'la karakollarda kimler fotoğraf çektirdi? İnsaf edin biraz, bu olayda Hürriyet'e sıra gelene kadar bir büyük zihniyeti görmek gerek. Türk milliyetçi zihniyetini görmek gerek' dedi.

Programdaki bir diğer Hürriyet yazarı olan Sedat Ergin'in Nuray Mert'e destek vererek tartışmaya katılmasıyla karşılıklı atışmalara dönüşen polemik, moderatör Ruşen Çakır'ı da zor durumda bıraktı. Tartışmaya müdahale etmekte güçlük çeken Çakır ilk fırsatta reklam arasına giderek havayı yumuşattı.