25 Şub 2011 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

NAZLI ILICAK GAZETECİLİĞE NASIL VE KİMİN SAYESİNDE BAŞLADI?

Bir söyleşi programına katılan Nazlı Ilıcak, kendine has üslubuyla gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Küçükçekmece Söyleşiyor' adlı söyleşi programına katılan Nazlı Ilıcak, kendine has üslubuyla gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide, öğrenciler Türkiye'nin önde gelen siyasetçilerinden gazeteci yazar Nazlı Ilıcak'ı dinledi. Moderatörlüğünü Özgür Özgülgün'ün üstlendiği söyleşide gündemdeki tartışmalar, yeni neslin sorunları ve sanal medya konuşuldu.

Çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı söyleşiye özgeçmişinden bahsederek başlayan Nazlı Ilıcak, "Her zaman söylüyorum ben eşim Kemal Ilıcak sayesinde gazeteci oldum. Ama önemli olan insanın kendine açılan kapıdan geçebilmesi o kapıyı açık tutmasıdır. Yoksa o kapılar kapanır. Ben bana Tercüman Gazetesi'nde verilen fırsatı iyi değerlendirdim. O günden bu güne ayaktayım" diyerek öğrencilere karşılarına çıkan fırsatları iyi değerlendirmelerini öğütledi.

CUMHURBAŞKANI TWİTTER'DA KİMSEYİ TAKİP ETMİYOR

Gençleri son dönemin en çok takip edilen sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'a davet eden Nazlı Ilıcak, "İlla takip edilmeniz gerekmiyor. Twitter'da takip etmek önemli. Mesela Abdullah Gül Twitter'da kimseyi takip etmiyor. Kendi demeçlerini yayınlıyor. Bu aslında Abdullah Gül için de enteresan bir olay değil. Eğer önemli isimleri takip ederseniz onların gündelik hayatlarına aşina olursunuz" diye konuştu.

Ilıcak, Özgür Özgülgün'ün gençlerin kuşak farkı nedeniyle siyasetçileri takip etmediğini hatırlatması üzerine, "O zaman magazincileri takip etsinler. Biri sürü sanatçı var. Gülben Ergen ve Ece Erken orada. Ben onları takip ediyorum ama yazdıklarından hiçbir şey anlamıyorum. Orada kendilerine göre enteresan şeyler yazıyorlar. Tabi işin içinde dedikodu da var" dedi ve ekledi: "Siyaset yoluyla halkın talepleri devlete intikal eder. Siyaset talebinizin iletilmesi demektir. İnsanlar siyasetle ilgilenirlerse toplumsal hakları almak daha kolay olacaktır"

BURADA HESAP HATASI VAR

Bir öğrencinin sorusu üzerine gündemdeki aile sigortası projesi hakkında görüş bildiren Nazlı Ilıcak iyi bir teklif olabileceğini belirttiği aile sigortası projesini tartışmadığını ancak hesap meselesine takıldığının altını çizdi.

Ilıcak konuşmasının devamında konuyla ilgili şunları söyledi: "Diyorlar ki 12 milyon 300 bin küsur yoksul var. Dolayısıyla bunu dörde böleceksin ki Tayyip Erdoğan da bu şekilde böldü. Zaten dörde bölmemek mümkün değil çünkü aileye verilecek. Bölünce üç milyon küsur aile çıkıyor. Kılıçdaroğlu basın toplantısında bunun maliyeti 12 milyar lira tutuyor dedi. dört milyar sosyal harcamayı 12 milyardan çıkarınca yedi milyar kalır diyor. Yedi çıkmaz ki sekiz çıkar. Burada hesap hatası var. Şimdi bir insanın erdemi bunu yanlış hesaplamışız kusura bakmayın demektir. Ben de yanlış bir şey yazdığım zaman ertesi gün köşeme açıklama koyuyorum. Ama Kılıçdaroğlu öyle demiyor. Tayyip Erdoğan'a sen yanlış hesap yaptın diyor. Hesap ortada. Bu matematiktir felsefe değil."

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşide, öğrencilere siyasette yer almak isteyip istemediklerini soran Nazlı Ilıcak, öğrencilerin olumsuz cevabı üzerine, "Yumurta atmadığınız sürece her türlü ifade hürriyetine varım. Kendinizi bir de yumurtayı yiyen kişinin yerine koyun. Öyle bir şey olsa giysilerime acırım" sözleriyle yumurtacı protestoculara esprili bir yaklaşım sergiledi.

ERKEKLER KENDİLERİNİ BİRŞEY ZANNEDİYOR

Söyleşinin son bölümünde öğrencilere hayat tecrübelerini aktaran Nazlı Ilıcak, yaşam mücadelesinde öne atılan ilk kişi olmamalarını öğütledi. "Çünkü düştüğünüzde herkes sizi ezip geçer. İlkelerinizi tabii ki savunacaksınız. Ama ayakta kalmak çok önemli" diyen Nazlı Ilıcak, "Günümüzde meslektaşlarım özellikle erkekler kendilerini bir şey zannederler. Bizler bir yerde yazabilirsek, bir televizyon programına çıkabilirsek bir şeyiz. Herkes unutulur gider. Hiç kimse kendine gerektiğinden fazla önem vermesin. Meslek hayatımda bazı haksızlıklara uğrasam dahi kendime mesele yapmıyorum. Hayatta haksızlığa uğrayabilirsiniz. Bunlara tahammül gösterip yolunuza devam edeceksiniz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.