Nasıl bir 'Bihter' oldu? İşte ilk kareler… - Sayfa 7

Firdevs (Hande Ataizi) kimdir?

Hayatı boyunca yaşlanmayı ve anne olmayı hiçbir zaman kabul edememiş olan Firdevs Hanım’ın hayattaki en önemli amacı gösterişli hayatını devam ettirmeye çalışmaktır. Yaşadığı hayattan çok daha iyisini hak ettiğine inanan Firdevs Hanım’ın kocasını aldatıp ölümüne sebep olması, dahil olmak istediği sosyetenin ağzından düşmemektedir. Adnan Bey ile evlenmeyi kendi için bir fırsat olarak görse de Adnan Bey’in Bihter ile evlenmek istemesini kabullenmek zorunda kalır. Kızı Bihter’de kendisini gören Firdevs, herkesten önce olacakları sezip dönülmez hataları önlemeye çalışır.

713
Nasıl bir 'Bihter' oldu? İşte ilk kareler… - Sayfa 8

Nihal (Helin Kandemir) kimdir?

Annesinin vefatından sonra babası Adnan Bey’e oldukça düşkünleşmiş olan Nihal’in en büyük korkusu yalnızlıktır. Nihal, babasının Bihter ile evlenme kararına saygı göstermeye çalışsa da annesinin hatırasının ve kendisinin unutulma ihtimali onu çok üzmektedir. Annesinin yokluğunun yarattığı hisle mücadele etmeye çalışan Nihal, bir de çocukluktan genç kızlığa geçerken yetişkin hayatının getirdiği karmaşık duygularla mücadele eder.

813
Nasıl bir 'Bihter' oldu? İşte ilk kareler… - Sayfa 9

Peyker (Nezaket Erden) kimdir?

Firdevs Hanım’ın büyük kızı olan Peyker, mesafeli tavrıyla kardeşi Bihter’den ayrılmaktadır. Annesinin onaylamadığı Nihat ile evlenir ve bir çocuk sahibi olur.

913
Nasıl bir 'Bihter' oldu? İşte ilk kareler… - Sayfa 10

Matmazel de Courton (Ebru Özkan) kimdir?

Nihal ve Bülent’in mürebbiyesi olan Matmazel, Adnan Bey’in eşinin vefatının ardından hayatını adadığı çocuklara annelik yapma görevini üstlenmiştir. Adnan Bey’in Bihter ile evlenmesinin, yalıdaki herkesin hayatını değiştireceğini farkındadır. 

1013