Gündem
01 Eki 2024 09:32 Son Güncelleme: 01 Eki 2024 09:40

Narin'in babası katil olarak şüphelendiği kişiyi açıkladı!

Türkiye günlerdir "Narin Güran'ın katili kim? Neden öldürdü?" sorularına yanıt ararken, 8 yaşındaki Narin'in acılı babası Arif Güran çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nevzat'ın bir kaç gün önce Narin'e para vererek kendine alıştırdığını söyleyen baba Güran, 'Kırmızı araba' detayına dikkat çekti. Acılı baba "O gün o kırmızı araba köyde değildi" derken, katil olarak şüphelendiği kişiyi açıkladı.

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde 42 gündür katilin kim ya da kimler olduğu belirlenemedi. 21 Ağustos'ta Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin yatağında bulunan Narin'le ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, gözaltına alınıp daha sonrasında serbest bırakılan Narin'in babası Arif Güran'dan dikkat çeken yeni açıklamalar geldi.

NARİN'İN BABASINDAN YENİ AÇIKLAMA

Eşi Yüksel Güran ile oğlu Enes Güran'ın tutuklanmasının ardından 40 günlük uzamış sakalıyla dikkat çeken baba Arif Güran, yaşananları A Haber'e anlattı.

"BİR KÖY KÖR OLMUŞ"

"Bir köyün içinde kızım kayboluyor, kimse görmüyor. Herkes kör olmuş, kimse duymuyor." diyen baba Güran adeta isyan etti.

"CEZAEVİNDEKİ AİLEMİ ZİYARET ETMEDİM"

Tutuklanan aile üyeleriyle ilgili konuşan Güran, "Devlet 12 kişi ailemden gözaltına alındı. Karım, abim, oğlum, yengem... Varsa bir suçları devlet cezasını verecek. Ben hiçbirinin yanına gitmemişim." dedi.

"DEVLET OLMASAYDI KIZIM HİÇ BULUNAMAZDI"

Soruşturmanın sonuçlanmasını beklediğini belirten acılı baba, "Zaten devlet olmasa belki de kızım hiç bulunmazdı. Devlet şu an durmuş mu durmamış, yine devam ediyor. Bu olayın aslını ve gerçeğini devlet çıkaracak." diye konuştu.

'KIRMIZI ARABA' DETAYI

Narin cinayetinde tutuklanan Nevzat Bahtiyar'a itirafçı denilmesinin canını yaktığını ve içini acıttığını belirten baba Güran, 'kırmızı araba detayına dikkat çekti.

"O GÜN KÖYDE DEĞİLDİ"

Güran, "Nevzat'ın arabası kapısının önünde değildi. Normalde o arabayı oğlu kullanıyor. Bunu niye söylemiyorlar. Bu araba nasıl Nevzat'a geldi. Kim getirdi? O gün o kırmızı araba köyde değildi." diye konuştu.

"BANA SORARSANIZ KATİL O"

Katil zanlısı olarak Nevzat'tan şüphelendiğini söyleyen Güran, "O adam her akşam gelip yanımda oturuyor, o adam canidir. Ha yapan ha saklayan... Bana sorarsanız ondan başkası değildir." dedi.

"NARİN'İ AVLUDAN ARABAYA KOYDU"

Güran, sözlerini şöyle sürdürdü;

"O namussuz o arabayı getirip kızımı avlunun içinde arabaya koymuş. Ondan başka da kimse değil. Şuna soruşturma var, devletin elinden gelenin fazlasını yapıyor ve zaten bulacaklar"

"BUNUN NERESİ İTİRAFÇI"

Tutuklu Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerine değinen baba Arif Güran, "Çelişkileri ortada, fakir rolü oynuyor. Bu insan canidir, bu insan her akşam yanıma geliyor çay içiyoruz, namaz kılıyoruz eğer o kadar kalbinde bir şey varsa bana derdi. Bir de itirafçı diyorlar, Allah'tan korkmuyor musunuz? Tüm televizyonlarda itirafçı diyor, kızım bulunduktan sonra o vahşi yakalandı, o kaçtığı için devlet boğazından tuttu. Neresi bunun itirafçı?" ifadelerini kullandı.

"KIZIMA PARA VEREREK ALIŞTIRMIŞ"

Devletin suçluluları yakalayacağını belirten Güran, yayında şöyle konuştu

"İlk günden beri dediğim gibi, eğer bir suçları varsa devlet cezasını verecek yoksa evlerine gelecekler. Nevzat Bahtiyar gidip kızımı saklamış. Ondan başka kimse değil. Jandarmanın gördükleri yer onu söylüyor. Kızım tepeye çıkmamış. Orada o namussuz o cani olaydan birkaç gün önce kızıma para vererek kendine alıştırmış. Zaten son ifadesinde gelip benim evimden sözde götürmüş."