Narin’in abisi Baran Güran'dan yeni açıklamalar: Sözüm olsun onların kanını içeceğim

8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ederken, 21 yaşındaki abi Baran Güran amcasından şüphelenmediğini açıklamıştı. Güran, "Amcam benim canımdır, benim tırnağım kalksa amcam kendini öldürür" demişti. Güran yeni açıklamalarda bulundu, "Devlet yapanları açıkladığında onların kanını içeceğim." ifadelerini kullandı.

Narin’in abisi Baran Güran'dan yeni açıklamalar: Sözüm olsun onların kanını içeceğim - Sayfa 1

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturmada 22 kişi savcılıkta ifade veriyor. 22 şüphelinin çoğu aile fertleri. Narin'in ağabeyi bugün açıklama yapmıştı. “Diyorlar ki aile yapmış. Biz kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti? Kimin ruhu duyacaktı?” diyen abi Baran Güran, amcası dahil tutuklanan diğer aile bireylerini savunarak “Amcamdan yana gönlüm hâlâ rahat. Amcam benim canımdır, benim tırnağım kalksa amcam kendini öldürür” demişti. Ağabey Baran Güran yeni açıklamalarda bulundu. Bu sözlerine açıklık getirdi.

14
Narin’in abisi Baran Güran'dan yeni açıklamalar: Sözüm olsun onların kanını içeceğim - Sayfa 2

Ağabey Baran Güran sosyal medyadaki ilk paylaşımında, "Narin'im sana sözüm olsun. Bu devlet yapanları açıkladığı zaman onların kanını içeceğim." ifadesini kullandı.

24
Narin’in abisi Baran Güran'dan yeni açıklamalar: Sözüm olsun onların kanını içeceğim - Sayfa 3

İkinci paylaşımında Türkiye'de kaybolan ve öldürülen çocukların fotoğraflarını paylaşan Güran idam istedi. Güran, "Çocuk katillerine idam gelsin." çağrısında bulundu. Güran son paylaşımında ise bugün bir gazetede çıkan sözlerine açıklık getirdi.

34
Narin’in abisi Baran Güran'dan yeni açıklamalar: Sözüm olsun onların kanını içeceğim - Sayfa 4

Baran Güran şu ifadeleri kullandı:

Yaptığım açıklama üzerine yapılan linçlerden sonra bir açıklama yapma gereği duyarak kendimi sizlere ifade edeceğim.

Yılardır beraber yaşadığım insanlar söz konusu olduğu için duygusal düşünmüş olarak hiçbirine konduramamış olmam gayet olağan bir durumdur. Ailemizin güçlü yapısının ve aile içi kuvvetli bağlarımızın çocukluktan beri etkisinde büyümüş bir insan olarak bunun ailemize yapılmış bir saldırı olduğunu düşünmem ve bu konuda amcam yapmış olamaz kelimesini de kulanmış olmam olağandır. Yaşadığım acı kayıplarım ve bu zorlu sürecin içerisinde olmamın sağlıklı bir psikolojiye ve düşünme yetisine sahip olmayışımın göz önünde bulundurulması kişiliğim hakkında analizler ve yorumlar yapılırken bu süreçteki psikolojimin göz önünde bulundurulması hepinizden rica olunur.

Ben kardeşi için canını bir saniye olsun düşünmeden tehlikeye atabilecek bir ağabeyim kardeşime yapılmış olan bu vahşice saldırının sorumlusu veya sorumluları kim olursa olsun hak ettikleri cezayı almaları konusunda sizlerle hemfikirim narinim için adaletin sağlanmasını bende herkes gibi istiyorum.

44