Narin Güran cinayeti Sevil Atasoy’a arşivi açtırdı - Sayfa 3

Kamera kayıtları tespit edilmeden önce özellikle sosyal medya üzerinden “senaryolar” ve “görgü tanıkları” üretildi. Bu iddialardan biri, benzinlik çalışanının Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ı otomobiliyle gördüğüydü. İddiaya göre, ön koltukta bir battaniye vardı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren bu iddiayı yalanladı. Dosyada böyle bir benzinlik çalışanı ifadesi olmadığı söylendi. Dolayısıyla yine çok konuşulan “Amca Salim Güran battaniyeyi yaktı” iddiasının içi boş çıktı.

310
Narin Güran cinayeti Sevil Atasoy’a arşivi açtırdı - Sayfa 4

Bir emekli askerin bir Youtube kanalına yaptığı sözde açıklamalar çok konuşuldu. İddia şuydu; Narin kaybolduğunun 4. günü canlı olarak bulundu, yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı, orada hayatını kaybedince dereye gömüldü. Bunları da hem Adli Tıp hem de dosya kapsamında Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren yalanladı.

410
Narin Güran cinayeti Sevil Atasoy’a arşivi açtırdı - Sayfa 5

Narin’in otopsi incelemesi için 91 örnek incelendi ama delil niteliğinde tek bir DNA çıkmadı. Abisi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izleri için Narin’in diş kalıbı çıkarılamadı çünkü 19 gün boyunca suda beden bütünlüğü bozulmuş, dişleri dökülmüştü. Dişleri çuval içinde bulundu.

510
Narin Güran cinayeti Sevil Atasoy’a arşivi açtırdı - Sayfa 6

Bir taş üzerinde kan izleri bulunmuştu. Diyarbakır sıcağı ve üzerinden günler geçip DNA yapısı bozulduğundan yine bir sonuç alınamadı. Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın arama çalışmalarında jandarmayı yanlış yönlendirdiği tespit edildi.

610