Medya
20 Ağu 2011 05:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

NAGEHAN ALÇI'DAN ''MASTURBASYON'' ÇIKIŞI! ''TÜRK MEDYASI PKK'YA ÇALIŞIYOR!''

Nagehan Alçı medyayı PKK'ya hizmet etmekle suçladı! İşte Alçı'nın o sert ifadeleri...

Akşam yazarı Nagehan Alçı, PKK’ya yönelik hava operasyonları konusunda medyanın takındığı tavrın PKK’ya hizmet ettiğini öne sürdü. Alçı’ya göre, medyanın yaptığı şey savaş tellallığı üzerinden "masturbasyon" yapmak.

İşte Nagehan Alçı’nın o sert yazısı...

Umutsuzluğun sürekli ve dört koldan pekiştirilmeye çalışıldığı bir ülke burası. Maalesef gerçek bu. Sen bir işe koyul, onca yol kat et, sonra? Haydii, 20 yıl öncesinin savaş ortamı pat diye yeniden hortlasın! Adalet ve vicdan duygularından birazcık nasiplenmiş herkesi isyan ettiren bir tablo... PKK denen canavar savaş baronlarını ayağa kaldırmak için vursun. Öldürmeye doymasın. Provoke etmeye, gel bana saldır demeye doymasın... Ve sonra? Sonra tam da onun istediği öfke bulutu dört bir yanı sarsın diye dört bir koldan hareketlenme... Olacak iş değil! Değil ama oluyor işte...
Birkaç gündür bize sunulan tabloya bakıyorum da... Tam bir hayal kırıklığı, derin bir bıkkınlık hissini yenemiyorum bir türlü. Bu yazı o hislerin gölgesinden çıkan bir yazı. Bugün benim eleştirim ve çağrım hem medya hem de Genelkurmay’a...

Bakın dünkü gazetelerden birkaç örnek:
Hürriyet (dev bir sürmanşet): Sahurda sorti
Habertürk (dev bir sürmanşet): Akıllı bombayla 60 hedef vuruldu.
Vatan: (dev bir sürmanşet): Parola: Yavuzlar ölmez.
Diğer gazetelerin neredeyse tamamının manşet ya da sürmanşeti hava operasyonuna, Kandil’in nasıl bombalandığına, hangi hedeflerin nasıl vurulduğuna ayrılmış.
Gelelim internet sitelerine: Birçoğunda operasyonun saniye saniye görüntüleri. Harita üzerinden patlayan noktalar, bombalayan uçaklar... (Genelkurmay dağıtmış)
Ya televizyonlar? Onlar da iki gündür normal akışlarını kesip, sabah akşam savaş uçağı efektiyle başlıyor, nereye nasıl saldırıldığı ve daha ne gibi saldırı planları yapıldığı ile devam ediyorlar.

Kusura bakmasınlar ama tüm bunlar savaş tellallığı üzerinden mastürbasyondan başka bir şey değil! Bu ülkede hepimizin terörden, şiddetten anası ağladı. Belli ki son saldırı ile PKK şiddetin tırmanmasını, gerginliğin artmasını istiyor. Şimdi lütfen elinizi vicdanınıza koyun: Bu ajitasyonlar, bu yurt sathında savaş psikolojisi yaratma teknikleri gerginlik ve şiddeti çoğaltmak dışında ne işe yarar? Kamuoyu gaza gelince PKK bitecek mi? Sokaktaki insan kendini savaşta hissedince Kürt meselesi çözülecek mi? Tabii ki hayır! Aksine, PKK’nın istediği tam da bu. Türk medyası günlerdir PKK’nın istediği çizgide yayın yapıyor. Bravo doğrusu!

Terörü lanetlemek ayrı şeydir, güvenlik gerekçesiyle yapılan operasyonları bütün detayları ile büyüterek ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline getirmek ayrı. İkincisi insanların psikolojilerini bozmak ve öfkelerini katlamaktan başka hiçbir işe yaramaz. Oysa medyanın bu zamanlarda kamuoyuna karşı çok önemli ödevleri var. Böyle bir savaşın Kürt meselesi ile özdeşleştirilmesini önlemek gibi mesela. Ve Kürt vatandaşlarımızı özellikle gözeten haberler yapmak gibi. Hem terörü hem savaşı lanetlemek gibi... Ama nerdee? Yarın öbür gün, hortlatılmaya çalışılan bu savaş havası Kürtlere yönelirse ne olacak? O zaman kim hesap verecek? Bu manşetleri atanlar bunu göremiyorlar mı? Yoksa içlerindeki savaş ruhu gözlerini böylesine mi kör etmiş?

Bir sözüm de Genelkurmay’a: Yaptığınız operasyonları kare kare medyaya dağıtarak ’biz ne mükemmeliz’ mesajı mı vermeye çalışıyorsunuz? Keşke bu şeffaflık içinizdeki darbecileri korumaya çalışırken de aklınıza gelse... Yoksa zamanında çok mu epik tiyatro izlediniz? Kamuoyunun bir operasyonun detayları bilmeye neden ihtiyacı olsun? Acaba verilen şehitlere karşılık vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyor olabilir misiniz?

Yeter artık! Silahın, sortinin, savaşın kutsallanmasına yeter artık! Basta!