Naci Görür’den flaş İstanbul depremi uyarısı! ‘10 şiddeti görülecek! O ilçeler etkilenecek…’ - Sayfa 14

Fatih'in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

1422
Naci Görür’den flaş İstanbul depremi uyarısı! ‘10 şiddeti görülecek! O ilçeler etkilenecek…’ - Sayfa 15

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: SIRA İSTANBUL DEPREMİNDE...

Prof. Dr. Naci Görür bir katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi ve Erzincan, Tunceli bölgesine dikkat çekerek uyarılar yaptı.

1522
Naci Görür’den flaş İstanbul depremi uyarısı! ‘10 şiddeti görülecek! O ilçeler etkilenecek…’ - Sayfa 16

"İSTANBUL'DA PERİYOT BU, 250 SENEDE BİR BÜYÜK DEPREM"

Burada beklediğimiz deprem en son 1766. 250 senede bir büyük deprem üretiyor İstanbul'da. Evet periyodu bu. Marmara Bölgesi'nde deprem Marmara Denizi'nin içinde olacak. Yani Kuzey Anadolu fayının Marmara'nın iç kısmında olacak. Biz artık fay tartışmasını bırakalım. Bir gerçeklik var. Burada deprem olacak. 99'da deprem var, Şarköy'de 1912'de var.

1622
Naci Görür’den flaş İstanbul depremi uyarısı! ‘10 şiddeti görülecek! O ilçeler etkilenecek…’ - Sayfa 17

İSTANBUL'DA EN SON 257 SENE ÖNCE BÜYÜK DEPREM OLDU

İkisinin arasındaki bölümde 1766'dan beri deprem yok. Burası sismik bir boşluk. Bu boşluk dolacak ve Marmara depremini oluşturacak. Bunu kabul edelim, halk bunu bilsin. Böyle bir deprem olduğu zaman Asya yakası göreceli olarak, Avrupa yakasına nazaran daha az etkilenecek. Burada jeolojik formasyonlar zemin itibarıyla daha güçlü. Anadolu yakası zemin olarak daha güçlü, Avrupa yakası daha zayıf. Dolayısıyla burada hasar göreceli olarak burada daha fazla.

1722