Naci Görür uzun uzun anlatıp isyan etti! Hakaret etmek istemiyorum… - Sayfa 3

OLAYIN TARİHÇESİNİ ANLATTI

Arkadaşlar, birçok kendini bilmez daha neyin ne olduğunu anlamadan dinlemeden “mal bulmuş mağribi” gibi üzerine atlayarak beni suçlamaya başladılar. Mesele şu: Bundan 20-25 sene evvel, zamanın Ecevit Hükümeti TÜBİTAK’a bir görev veriyor.

310
Naci Görür uzun uzun anlatıp isyan etti! Hakaret etmek istemiyorum… - Sayfa 4

Görev de Bergama altın madeninin proje ve uygulama bakımından ulusal ve uluslararası standartlara uygun olup olmadığı ve yenilikçi teknolojiler içerip içermediği yönünden incelenmesi ve durumun bir raporla Başbakanlığa bildirilmesi.

410
Naci Görür uzun uzun anlatıp isyan etti! Hakaret etmek istemiyorum… - Sayfa 5

"BİR EKİP SEÇTİK"

Görevin TÜBİTAK Başkanlığına tevdi edildiği sırada ben TÜBİTAK MAM’ın (Marmara Araştırma Merkezi) başkanıydım. Doğal olarak Türkiye’nin önde gelen bilim adamlarından bir ekip seçtik. Hatta deprem bilimcilerden idareden bağımsız iki araştırmacıyı da bu ekibe kattık. İkisi de ulusal ve uluslar arası tanınır kişilerdi.

510
Naci Görür uzun uzun anlatıp isyan etti! Hakaret etmek istemiyorum… - Sayfa 6

Biri Prof. Dr. Aykut Barka, diğeri de Prof. Dr. Haluk Eyidoğan idi. Çalışma içinde meşhur Çevre Bilimci Prof. Dr. Derin Orhon ve konularında uzman başka hocalar da vardı. Ben de MAM Başkanı olarak koordinatör görevi gördüm.

610