Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 4

Bu depremler olduğu zaman, yer bilimciler diğer bilim insanları da değişik bir yer alıyor ama ağırlıklı olarak iyi performans gösteriyorlar

420
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 5

Yani deprem olmadan önce, deprem olabilecek yerleri öngörüyorlar ve uyarıyorlar. O deprem gelirse hangi büyüklükte olabilir? Nasıl zarar verebilir? diyerek dilleri döndükçe tahmin ediyorlar. Ama insanları uyarıyorlar. İnsanların bilinçlenmesini istiyorlar. Depremler can alırken halkın bizzat kendisi yaşarken görürken; yöneticiler de bizzat depremlerin içerisinde devlet ve yerel yönetimler olarak canhıraş yaparken hiçbir şey değişmiyor. 

520
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 6

Bugün, deprem hattında Kahramanmaraş’tan Hatay’a kadar benim telefonuma binlerce mesaj geliyor. Her konuda hassas bir kitle görüyorum. Hak da veriyorum canları acıyor ben de üzülüyorum ama bu kadar hassas davranırken üç sene önce ‘Burada deprem olabilir’ denilirken; benim güzel halkım sizin tepkiniz nerede o zaman?

620
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 7

"2145'TE DE 2245'TE DE DEPREM OLSA AYNI İNSAN VE MAL KAYBI VERECEĞİZ"

Candaş Tolga Işık ise deprem konusunda vatandaşları uyardıklarını belirterek, “Sen öyle diyorsun ama başka bir bilim insanı diyor ki; ‘İstanbul’da öyle bir deprem olmayacak’ Size her şeyim üstüne yemin ederim kalıbımı basarım biz bu kafayla devam edersek 2145’te de 2245’te de deprem olsa aynı insan ve mal kaybı vereceğiz.

720