Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 11

Halk korktuğundan bunları sorabilir hoşgörülü olarak ama bizim bu programda yapmak istediğimiz onun için ben halkımın da bu programa özenli olarak ulaşmasını istiyorum. Biz artık depremin bizi yıkamayacağı, depremde çocuklarımızı kurban etmeyeceğimiz, nesillerimizi sağlıkla taşıyacak, deprem dirençli yerleşim alanlarını oluşturmak için bütün enerjimizi hem halka hem de yerel yönetimlere anlatmak için bu programın ilerlemesini arzu ediyoruz.

1120
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 12

Hiçbir şekilde kimseyle kavgasında değiliz. Hükümeti de devleti de halkı da bizim gün o gündür... Artık birbirimizi suçlamanın bir anlamı da yok” ifadelerini kullandı Naci Görür, "Depremi durduramıyoruz ama zararını azaltabiliriz" diyerek "Ben umutluyum. Bu kadar insanımızı toprağa verdikten sonra eskiye dönmeyeceğini kolay kolay unutmayacağını bu kadar insanların ölümünden az veya çok bir sorumluluğu olduğunu anlaması ve bilmesi lazım.

1220
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 13

Özellikle bu genç kuşak, bunun farkında olacaktır. Halka güvenmek istiyorum. Bizim de ebediyen bu topraklarda yaşayabileceğimize göre o zaman depremi durduramıyoruz ama zararını azaltabiliriz. Bunu, deprem dirençli yerleşim alanlarını bizzat bizi yönetenlerden isteyerek; devletin şefkatini, anlayışını isteyerek; yerel yönetimle el ele kol kola sarılarak, birbirimizi itip kakmadan bu acı ve kaderde geleceğimiz için deprem dirençli yerleşim alanları gerekiyor. Bu olur mu olur. Bunu yapanlar var" şeklinde konuştu.

1320
Naci Görür tek tek açıkladı! İşte 7.0 ve üzeri deprem beklenen iller - Sayfa 14

“YEDİSU FAYINDA, 7 BÜYÜKLÜĞÜ ÜSTÜNDE DEPREM OLABİLİR”

Naci Görür, riskli bölgeleri haritada göstererek, “Avrasya ve Anadolu levhası arasındaki sınır boyunca Anadolu göreceli olarak Batı’ya gidiyor. Levha sınırı ve levhalarda hareketli olduğu için arzın içindeki sıcaklık farkıyla burada devam depremler olacaktır.

1420