Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı - Sayfa 2

Görür, Bingöl Karlıova'nın KAF ve DAF faylarının kesişim noktası olduğunu belirterek Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem beklendiği uyarısında bulundu. Bingöl'deki depremin "Bardağı taşıran son damla" olabileceğinin altını çizen Görür, "Fayın ürettiği deprem zamanı dolmuş" dedi.

27
Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı - Sayfa 3

Görür şu uyarılarda bulundu: "Depremin herhangi bir şeyin habercisi olarak söylemek güç. Esrarengiz olarak algılamamak lazım. Bu depremlerin oluş mekanizması çok belirli, basit. Bir fay içerisinde belirli miktarda enerji birikirse blokların hareketini engelleyen varsa orayı kırıyor deprem üretiyor.

37
Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı - Sayfa 4

Her deprem önemli ama halk nezdinde 5 ve 5'in üstü olmadıkça pek ilgi çekmiyor. Bir yıkıntı falan da olmaz. Hasar görülebilir. 4.1, 4.2 gibi bir depremin Karlıova'da olması canımızı sıkıyor."

47
Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı - Sayfa 5

Karlıova 2 fayın kesişim noktası. Bu fayın kırılmayan bir kesimi var. Erzincan ile Karlıova arası. 1794'den beri kırılmadı. 1739 Erzincan depremi var. Bu depreme rağmen müthiş bir enerji 250 seneden fazla olmasına rağmen deprem görülmedi. Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor.

57