Gündem
02 Kas 2010 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

MUSTAFA BALBAY HANGİ KONUDA "ACABA MI" KUŞKUSUNA KAPILMIŞ?

Gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın yargılandığı ikinci Ergenekon Davası'nda ilginç diyaloglar yaşandı

İkinci Ergenekon Davası'nda tedavi gördüğü hastaneden doktor nezaretinde getirilen tutuklu sanık eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, doktor kontrolünde yaptığı savunmasını tamamladı. 18.5 aydır tutuklu bulunan eski rektör, savunmasını tahliyesini ve beraatini isteyerek tamamladı.

Prof. Dr. Hilmioğlu'nun savunmasını tamamlamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Hilmioğlu'nun daha önce verdiği ifadelerini okudu. Başkan Özese’nin tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay ile yaptığı 10 telefon görüşmesiyle ilgili bölümleri okuması üzerine, Hilmioğlu, kendisine sorulan telefonun özel kalemini telefonu olduğunu belirtti. Ardından söz alan Mustafa Balbay ise “Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu telefonlarının dinlendiğine bir kez daha dikkatinizi çekiyorum" dedi.

Özese ifadeleri okurken Hilmioğlu'na, "Sanık Mustafa Ali Balbay'ın kullanmış olduğu bazı telefonlar ile İnönü Üniversitesi adına kayıtlı numaralar arasında değişik tarih ve saatlerde 10 adet görüşme kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir. Ne konuda görüştünüz" şeklindeki soru yöneltildiğini anımsattı.

CUMHURİYET’İN SANTRALİ

Bu sırada söz alan Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi'nin künyesinin yer aldığı sayfayı heyete gösterererek, “Cumhuriyet Gazetesi'ne bakan herkes gazetenin Ankara Bürosu'nun numaralarını görür. Fatih Hoca'yı eğitim muhabirleri arayıp görüşmüş olabilir. Haberler hakkında konuşmuş olabilirler. Fatih Hoca, hiçbir zaman haberlerimizi beğenmemiştir. Yeri geldiği için sıcağı sıcağına bu açıklamayı yapmak istedim. İddianamede Engin Aydın ile 304 kez görüştüğüm yazılı. Ben de şaşırıp 'acaba mı?' demiştim. Bu noktada Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nun santral numarasının kişisel numaram gibi gösterildiğin bir kez daha dikkatinize sunuyorum" diye konuştu.