Televizyon
04 Eki 2024 13:15 Son Güncelleme: 04 Eki 2024 13:31

TELE 1 sunucusundan yayında olay Erdoğan sözleri! ‘Lan ne g... bu millet ya…’

TELE 1 sunucusu Musa Özuğurlu’nun TBMM açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini ekrana taşıdığı anlarda rejiye söylediği sözler ifşa oldu.

Salı günü TBMM'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'DAN SINIR AÇIKLAMASI

Çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" dedi.

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Netanyahu hükümeti Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta. Hatay Yayladağ’daki Suriye sınırından Lübnan sınırı 170 km. Türkiye, Lübnan'a arabayla sadece 2,5 saat uzaklıkta. Antakya ile Gazze arası Ankara ile Aydın arası kadar."

MUSA ÖZUĞURLU'DAN SKANDAL SÖZLER: BEN BİR DALGA GEÇEYİM

Bu konuşmanın ardından TELE 1 ekranlarında skandal anlar yaşandı.

Sunucu Musa Özuğurlu, canlı yayında olduğunu unutarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yayladağ’daki Suriye sınırından Lübnan sınırı 170 km” sözleri üzerine değindi.

Ortaya çıkan kayıtlarda Özuğurlu'nun rejiye; "Bana bir Lübnan, Orta Doğu, Türkiye'nin de olduğu bir harita bulabilir misin? Erdoğan'ın 170 km kaldı sözleriyle bir dalga geçeyim... Lan ne g... bu millet ya" dediği duyuldu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Durumun ortaya çıkmasının ardından söz konusu yayın her yerden kaldırılırken Musa Özuğurlu sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA VE UYARI: BİRKAÇ TROLÜN, TELEVİZYONDA YAYINDAN ÖNCE ANLATTIKLARIMI ÇARPITARAK BENİ HEDEFE KOYMASI SONRASINDA LİNÇ YİYORUM. BU ARADA BANA YAPILAN KÜFÜR VE HAKARETLERİN HER BİRİSİNİ AYNEN İADE EDİYORUM. AÇIKÇA ANLATAYIM Kİ HERKES BİLSİN:

1 - "Şu Erdoğan'ın 170 km kaldı hikayesi ile biraz dalga geçeyim ya" ifadesini kullandım.

2 - "Lan ne geri zekalı bu millet ya" sözü ise Erdoğan'a ve halka yönelik olmayıp, Erdoğan'ın sözlerinden yola çıkarak "İsrail Türkiye'ye saldıracak" anlamı çıkartan TV kanalları ve bu kanallarda yorum yapanlaradır. Sözüm Erdoğan'a yönelik olsaydı inkar etmezdim, bu da biline!

3 - Yayından önce reji ile konuşmalarımın ardından ekrana gelen harita üzerine yayın sırasında söylediklerim aşağıdadır, kastımın ne olduğu söylediklerim ile net biçimde ortadadır."