Medya
19 Mayıs 2007 14:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:48

"MURDOCH EFENDİ,YA GAZETECİ OL YA ÇEK GİT!"...ÜNLÜ YAZAR FOX TV'NİN SAHİBİ ABD'Lİ MEDYA DEVİ RUPERT MURDOCH'A KAFA TUTTU!..

Murdoch efendi!Irak´taki kanlı savaşı,Filistin´deki kıyımı desteklersin...Türkiye´ye de girersin...Girişin fırıldakça olur...Suyumuzu içiyor...Kuyumuza tükürüyorsun...Ya gazetecilik yap,ya çek git ülkemizden!...

TGRT'yi satın alan Fox TV'nin rahip muhabirinin Türkiye'yi "Hristiyanlar'a işkence yapan" ülke olarak gösteren iddiaları Vatan'ın sivri dilli köşe yazarı Necati Doğru'yu fena kızdırdı.Doğru birinci sayfadan anonslanan zehir zemberek köşe yazısında Rupert Murdoch'a rest çekti...


Murdoch efendi ya gazeteci ol ya çek git...

Bir dünya medya imparatoru olabilirsin. Türkiye dahil dünyanın her yerinde yayınlanan gazeteler zinciri, dergiler ağı, birbirine vidalanmış televizyonlar sistemi sahibi olabilirsin.

5 kıtada:

Toplam 175 gazeten.

75 TV kanalın olabilir.

Adın "tiraj tilkisine" çıkmıştır ve gazete bastığın, TV yayınladığın her ülkenin okurunun, TV izleyicisinin; "beynini, düşüncesini, beğenisini, tercihlerini" yaptığın yayınlarla değiştirme gücün de olabilir.

Adın büyüktür.

Senden korkulur.

Borsalarda "insider trading" yapıp gazete ve TV´leri ucuza kapatma oyunları da oynarsın.

Taraf tutarsın.

Başta ABD olmak üzere kendince beğendiğin partiyi ve onun başkanını seçimlerde "iktidara taşımak" için gözü dönmüş, vuran ve kollayan gazetecilik yapmaktan da geri durmazsın.

Evlenirsin.

Boşanırsın.

Boşandığın gün.

Başka kız bulursun.

73´ünde 35´lik kız alır, üçüncü eşini altıncı çocuğuna gebe bırakabilirsin.

***

Irak´taki kanlı savaşı!

Filistin´deki kıyımı!

Desteklersin.

Medya silahını!

Bush´un emrine, Irak´taki haksız, kanlı, vicdansız savaşı sürdürsün diye verirsin. Dünya insanlığının çatışmasına, vuruşmasına, dinlerin, milletlerin, ülkelerin birbiriyle boğuşup kan akıtmasına ve özellikle "Hristiyanlığın kanla-parayla dünyaya egemen olmasına" destek verirsin.

Düğmeye basarsın.

Rotatiflerin döner.

Ekranların yayına geçer.

Bitirici yayın yaparsın.

İngiltere Başbakanı´na "Teflon Tony" diye ad takarsın ve Tony Blair, dayanamaz senin yayınlarına, çeker gider. Gazetelerinin, dergilerinin, TV´lerinin yıllık cirosu toplandığında; 20 milyar dolar eder.

Türkiye´ye de girersin.

Girişin fırıldakça olur.

TGRT TV kanalını alabilmek için yasanın şart koştuğu; bir yabancının Türkiye´deki bir medya organından yüzde 25´ten fazla pay alamaması şartını Ahmet Ertegün (vefat etti, merhuma Allah rahmet eylesin) adlı Türk vatandaşlığından çıkmış bir şahsı, yeniden Türk vatandaşlığına döndürerek aşar, Türkiye TV yayıncılığına girersin.

***

Bizim RTÜK yasası nedeniyle sahiplik problemi yaşadığın TGRT´yi; lisans hakkı bulunan şirket ile kanalı işletecek yayıncı firmayı ayırarak yani RTÜK´e de "vücut çalımı atarak" çözersin.

Murdoch efendi!

Bunlar tamam da...

Ya adam gibi gazeteci ol!

Ya da çek git bu ülkeden!

Kurgulanmış, uydurma ve gerçeği eğip bükme yönünde yaptığın zorlamalarla "fabrikasyon haberler" ürettirip Türk toplumuna hakaret, ihanet, çamur, yalan yağdırıyorsun. Papa Hazretleri Türkiye´ye geldiğinde gazeteci yerine Türklere karşı peşin hükmü taa Haçlı seferleri döneminden betonlaşarak gelmiş bir papazı, muhabir olarak gönderiyor, Papa´nın Sultanahmet Camii´ndeki duasını "utanmaz bir putperestlik" diye dünyaya yaymaya kalkıyorsun.

Murdoch efendi!

Suyumuzu içiyor..

Kuyumuza tükürüyorsun.

Aynı papaz muhabiri, Malatya olayları patlayınca yeniden Türkiye´ye gönderiyor, "gazetecilik ahlakına uymayan aşağılıkça yalan yazıla