Politika
09 Tem 2024 16:22 Son Güncelleme: 09 Tem 2024 16:27

Murat Kurum'dan flaş karar: O ismi görevden aldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem’i görevden aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki mağlubiyetin ardından 'değişim' mesajı vermişti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'de ilk değişiklik geçtiğimiz hafta yapılmış, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine ise Murat Kurum getirilmişti.

Murat Kurum, yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğuna oturur oturmaz, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem’i görevden aldı.

Erdem, geçtiğimiz yıl bu aylarda Hakan Gedikli’den görevi devralmıştı.

Cengiz Erdem Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olan Cengiz Erdem, yüksek lisansını 2014 yılında Okan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümününde tamamladı. Erdem, 2023 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesiniden mezun oldu.

Kısa süre özel sektörde çalışan Erdem, 1997 yılında İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ'de (KİPTAŞ) harita mühendisi olarak göreve başladı. Erdem, bu tarihten itibaren KİPTAŞ’ta çeşitli birimlerde şef, müdür, genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak çalıştı. Erdem 2019'da GEDAŞ’ın Genel Müdürü oldu.

2020’de Ümraniye Belediyesi teknik başkan danışmanlığı görevine getirilen Erdem, 2023 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Elektronik Haberleşme Daire Başkanı olarak çalıştı. Erdem evli ve 3 çocuk babasıdır.