Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 10

Son dönemlerde, bazı milliyetçi çevrelerin Erdoğan karşısında aday olarak sunmaya çalıştıkları Ülkücü kökenli Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, muhalefetin oylarının düşüren bir aday olarak çıktı. Ankete göre, muhalefet yüzde 40, 5 ile Erdoğan karşısında en yüksek oyu Kılıçdaroğlu ile ardından yüzde 36,7 ile İmamoğlu, en düşük oyu ise ismi popüler adaylar arasında bulunan Yavaş alacak. Ankete göre Yavaş, Erdoğan’ın yüzde 32,5 oyuna karşılık yüzde 34 oyda kalacak. Yavaş’ın aday olması durumunda muhalefet cephesinde kararsız seçmenin yüzde 19,5’e, oy kullanmayanların oranı ise yüzde 13,9’a yükseldi.

 Erdoğan’la İYİ Parti lideri Meral Akşener’in karşı karşıya gelmesinde, Erdoğan yüzde 34,5, Akşener ise 28,7’de kalacak. Erdoğan-Akşener adaylıklarında seçmenlerin yüzde 19,5’i “Kararsızım” ve yüzde 17,3’ü ise “Oy kullanmayacağım” yanıtını verdi.  

Erdoğan rakibi Ali Babacan olması durumunda yüzde 36,6, Babacan’ın ise yüzde 21’de kalacağı ankette, ikilinin adaylık durumunda kararsızların oranı yüzde 18,2, oy kullanmayacakların oranı ise yüzde 24,1’e yükselecek.

1011
Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 11

Karsızların oranında en fazla yükselme ise Erdoğan ve HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın karşı karşıya gelmesi durumunda ölçüldü. Diğer muhalefet adayları arasında Erdoğan’ın Demirtaş’la karşı karıya gelmesi durumunda oyunu yüzde 40 çıkaracağı tespit edilen ankette göre Demirtaş’ın oyu yüzde 12,7’de kalacak. Erdoğan-Demirtaş’ın karşı karşıya gelmesi durumunda kararsızların oranı yüzde 27,2’ye, oy kullanmayacakların oranı ise yüzde 20’ye yükselecek.

1111