Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti…

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin bu ayın başında yaptığı seçim anketine göre, AK Parti’nin oyları erimeye devam ediyor, MHP baraj altı kalıyor. Öte yandan muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen isimlerle ilgili ortaya çıkan oran ise dikkat çekti.

Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 1

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, 1-4 Nisan 2022 tarihleri arasında gündeme ve seçmen eğilimine dair Türkiye genelinde yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Konya, Mersin, Samsun, Antalya, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak, Van ve Adıyaman kentlerini kapsayan ankete 2 bin 10 kişi katıldı. Hata payı yüzde 3 güven aralığı yüzde 98 olarak açıklanan anketin yarısı yüz yüze, yarısı da bilgisayar destekli gerçekleştirildi.

111
Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 2

Kürt sorunun diğer sorunlara etkisine birden fazla seçeneği işaretleme olanağı tanınan soruya katılımcıların yüzde 33,1 Kürt sorunun ekonomiyi ve işsizliği, yüzde 50,4’ü demokrasi sorununu, yüzde 49,2’si hukuk sistemini, yüzde 23’ü Cumhurbaşkanlığı sorununu, yüzde 64,1’i çatışma ve şiddet ortamını, yüzde 34,9’u dış politikayı etkilediğini belirtti.

Seçmen eğilimlerine dair sorulara verilen yanıtlara göre; araştırma grubunun yüzde 59,6’sı erken seçime gidilmesi gerektiğini beyan etti.

211
Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 3

Katılımcılara olası bir seçimde hangi ittifaka oy verecekleri sorulan ankette, katılımcıların yüzde 36,2’si “Millet İttifakına oy veririm”, yüzde 34,9’u “Cumhur İttifakına oy veririm”, yüzde 15,7’si “Oy verdiğim parti içinde olursa ancak oy verebilirim” yüzde 6,7’si “Hayır, hiçbir koşulda oy vermem” dedi. Katılımcıların yüzde 6,5’i ise bu soruya “Kararsızım” yanıtını verdi.

311
Muhalefetin olası adayı ile ilgili çarpıcı araştırma! Mansur Yavaş’la ilgili detay şok etti… - Sayfa 4

Katılımcılar, yüzde 45,5’i güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş için muhalefet partilerinin bir araya gelmesini olumlu yüzde 33,7’si olumsuz buldu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’nin Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğini düşünenler yüzde 35,4 bulurken yüzde 22,9’u sorunlarını çözemeyeceğini, yüzde 41,6’ı ise kısmen çözebileceğini görüşünü dile getirdi.

411