19 Ara 2011 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

MUHABİRDİ, DEVLET MEMURU OLMADAN; DEVLETE MÜDÜR OLDU!

Sözcü bugün manşetinden Başak Kaya imzalı ilginç bir habere imza attı. Haberde devlet memuru olmadan devlete nasıl müdür olunduğunun hikayesi vardı.

İşte o haber...

DANIŞMANIN YÜKSELİŞİ

AKP’liysen her yere müdür olabilirsin! İşte örnek

Muhabirdi, devlet memuru olmadan; devlete danışman, müdür yardımcısı ve müdür oldu...Erkan Durdu durdurulamıyor?
ADI Erkan Durdu. Bir gazetede muhabirlik yapıyordu. AKP iktidariyla yıldızı parladı. Bakan ve başbakan yardımcılarına danısmanlıkla devlete adım attı.
DURDU, Bülent Arınç bakan olduğu döneme kadar onun danışmanıydı.Kariyerindeki yukseliş burada hızlandı. 2010 yılında TRT’ye müdür ve müşavir yapıldı...
SON olarak geçen ay Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığına getirildi...

ERKAN DURDU DURDURULAMIYOR

Binlerce kisi KPSS sınavına girip kazanmayı, kazandıktan sonra atanmayı beklerken istisnai memuriyet kadroları AKP’nin parlayan yıldızlarına kadro kapısı açıyor. Devlet memuru dahi değilken kurumdan kuruma basamak basamak yukselmenin son orneği de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde yaşandı.

Radikal Gazetesi’nde muhabirlik yaparken yıldızı parlayan Erkan Durdu, AKP iktidari ile birlikte hızlı bir yükselişe geçti. 2003’te donemin Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’in basın danışmanlığı görevini yürüten Durdu, daha sonra sırasıyla Devlet Bakanı Nazım Ekren’in basın başdanışmanlığına getirildi. Durdu son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile çalışmaya başladı. Erkan Durdu 2010 yılında TRT’ye geçti ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’na müdür olarak atandı. Bir süre sonra TRT’de Genel Müdür ve yardımcılarından sonra en yuksek maaş alan Genel Müdür Müşaviri kadrosuna atandi. Durdu son olarak 7 Kasım 2011 tarihli üçlü kararname ile Başbakanlik Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığı görevine yükseldi.

Devlet Memurları Kanunu’ndaki istisnai memuriyet, devlet memurluğuna sınavsız giriş için kullanılıyor. Sayıştay’ın istisnai memuriyetlerle ilgili hazırladığı raporda ise çarpıcı tespitler var. Bakanlıklar ve belediyeler başta olmak üzere 187 kurumda yapılan incelemede, 2002-2006 arasında açıktan yapılan atamalardan 136’sının bir süre sonra sınavla girilebilecek memur kadroları olduğu belirlendi.