Gündem
28 Şub 2013 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

MÜFTÜDEN RÜZGAR ERKOÇLAR ÇIKIŞI! ''CİNSİYET DEĞİŞTİRMEK HASTALIK''

Niğde Müftüsü Hasan Çınar, oyuncu Rüzgar Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirmesine ağır eleştirilerde bulundu

Niğde Müftüsü Hasan Çınar, erkeğin kadın veya kadının erkek olmak istemesinin hastalık olduğunu, doktor kararıyla estetik ameliyat olunmasının ise ’caiz’ olduğunu savundu.

Niğde Müftüsü Hasan Çınar, cinsiyet değişikliği ameliyatı olan Rüzgar Erkoçlar’ın gündemde olması nedeniyle gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erkeğin kadın ya da kadının erkek olmak istemesinin tedavi edilmesi gereken bir durum olduğunu savunan Çınar şunları söyledi:

"Kadın olarak yaratılmış bir kimsenin erkek ya da bir erkeğin kadın olma isteği, tamamen psikolojik bir durumdur, tedavi olmayı gerektirir. Bu geçici bir düşüncedir. Biz olaya öyle bakıyoruz. Allah insanı yaratırken, kadın ve erkek olarak yaratmıştır ve diğer cinse geçme isteği, düşüncesinde varsa, bu tedavi ile geçecek bir konudur."

’İnsan içine çıkacak durumun yoksa estetik ameliyat caiz’

Çınar, kişilerin insan içine çıkacak durumu yoksa, doktor kararı ile estetik ameliyat olmasında sakınca olmadığını söyleyerek, "Allah’ın yaratmış olduğu, yaradılışın şeklini değiştirmemek en doğrusudur." dedi.

Estetik ameliyat konusunu ayetlerle anlatan Müftü Çınar, şöyle devam etti:

"Ayet’i kerimede, ’Biz insanı, ahsen-i takvim (en güzel kıvam) üzerine yarattık’ diyor. Allah, insanı ağzıyla, burnuyla, kulaklarıyla en güzel şekilde yarattığını beyan ediyor. Ama olur ki, insan bir kavgaya karışmış olur, kaza geçirmiş olur, bu gibi durumlarda, kişinin insan içine çıkmasına mani olan durumlarda, doktor kararıyla estetik ameliyat olması caizdir. Ancak, keyfi yapılan estetik ameliyatlar doğru değildir."