'Mourinho'nun ihanet gecesini izledik' Spor yazarları Samsunspor maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Samsunspor'la 2-2 berabere kaldığı maçı değerlendirdi. Yazıların tamamını okumak için, ismi geçen gazetelerden okuyabilirsiniz. İşte spor yazarlarının sözleri...

'Mourinho'nun ihanet gecesini izledik' Spor yazarları Samsunspor maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu - Sayfa 1

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Samsunspor beraberliğini yorumladı: Mourinho'nun ihanet gecesini izledik...

110
'Mourinho'nun ihanet gecesini izledik' Spor yazarları Samsunspor maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu - Sayfa 2

Melih Gümüşbıçak: Fenerbahçe zorlu bir deplasmanda iki kez öne geçtiği karşılaşmada galibiyeti koruyamadı ve 8 haftada üçüncü kez puan kaybetti. Oysa Mourinho’nun Fenerbahçesi, pragmatik, sonuç odaklı ve taraftarına garanti skorları, hele hele öne geçtikten sonra kalitesi ve tecrübesiyle skoru koruyan bir takım vadediyordu. Oysa geride kalan haftalara bakınca, Mourinho ve Fenerbahçe’nin daha kat etmesi gereken çok yol var. (T24)

210
'Mourinho'nun ihanet gecesini izledik' Spor yazarları Samsunspor maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu - Sayfa 3

Tayfun Bayındır: "Tank gibi ağır" | Fenerbahçe’nin oynadığı bu ağır futbol net olarak Almanların ünlü Leopard tankı ile örtüşüyor. Olağanüstü bir tanktır, müthiş becerileri vardır ama çok ağırdır. Sağdan sola dönene kadar piyadeler bile gelir o tankı geçer. Fakat kağıt üzerinde dünyanın en iyisidir.Kağıt üzerinde Türkiye’nin en iyisi de Fenerbahçe. Hocasından sahadaki oyuncularına kadar. Tek tek hepsi yıldız. Ama bir araya gelince üretmekten, sonuç almaktan acizler.Mourinho’nun üç oyuncu değiştirdiği an, “işte maçın rengi değişiyor” dediğimiz andı. Bir an için öyle de oldu. Maximin’in golü ve ardından da iki pozisyon geldi. Bunların hepsi 5 dakikada oldu. Sonra bir anda Fenerbahçe takımı topluca geriye çekilerek topu Samsunspor’a bıraktı. Oysa bir sürü topu ileriye taşıyabilecek, taşıdıktan sonra da rakip sahada tutabilecek oyuncuya sahip Fenerbahçe. Ama ne Tadic çıktı ne Maximin ne İrfan Can ne Szymanski... Asıl ilginç olan Mourinho da çıkmadı kenardan. Kulübeden çıkıp “geriye yaslanmayın, ileri gidin” demedi. Yani belli ki Mourinho böyle istemiş... Kimse itiraz etmediğine ve oyuncular da bireysel reaksiyon göstermediğine göre demek ki alan razı, satan razı. (MİLLİYET)

310
'Mourinho'nun ihanet gecesini izledik' Spor yazarları Samsunspor maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu - Sayfa 4

Serkan Akcan: "Güvensizlik" | Samsunspor deplasmanında bu kadar baskı yemiş ve oyunun kontrolünü kaybetmek üzereyken Mourinho’nun hakeme güvensizliği maçın senaryosunu etkiledi. 58. dakikada sarı kartı bulunan Fred, Becao ve Kostiç’i çıkaran Portekizli hoca İrfan Can, Maximin ve Çağlar’ı oyuna alarak Samsunspor baskısını kırmakla kalmadı tabelayı da değiştirdi. Maximin’i son yarım saatlerde oyuna alıp bir hamle oyuncusu olmaya ikna etmek kolay değil elbette. Ama herkes yorulmuşken oyuna girmek Maximin’in de işini kolaylaştırıyor. Fenerbahçe, Mourinho döneminde sete yerleşip rakip yarı sahada yoğunluk oluşturan bir takım olmayacak. Samsunspor da bunu iyi çalışmış ve iki kez geri düşmesine rağmen tabelayı dengede tutmayı başarabildi. Fenerbahçe’de Mert Müldür, Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana sürekli oynuyor ama performansı her geçen gün geri gidiyor. Kostiç, sol kenarda iyi iş çıkardı, Maximin hamle oyuncusu olmaya iknaysa Fenerbahçe için daha faydalı olur, En Nesyri ligin 10. haftası gelmişken bile hala formayı talep edecek durumda değilse şapkasını önüne alıp bir iç değerlendirme yapmalı. (FANATİK)

410