Ancak Pizzorusso, köprüye odaklanmanın yeterli olmadığını söyledi ve şunları ekledi:
“Kemerli köprü İtalya ve Avrupa'nın her yerinde yaygındı ve birçoğu birbirine çok benziyordu. Sadece bir köprüden yola çıkarak tam yerini tespit etmek imkânsız. Herkes köprüden bahsediyor ama kimse jeolojiden bahsetmiyor."
Pizzorusso, şöyle devam etti: “Jeologlar resimlere bakmaz, sanat tarihçileri de jeolojiye bakmaz. Sanat tarihçileri Leonardo'nun her zaman hayal gücünü kullandığını söyler ama bu resmi dünyadaki herhangi bir jeoloğa verseniz Lecco hakkında benim söylediklerimi söyleyecektir. Jeolog olmayan biri bile artık benzerlikleri görebilir.”
"ELİMİZDE MÜKEMMEL BİR KANIT VAR"
Lecco'daki kayaların kireçtaşı olduğunu ve Leonardo'nun kayaları gri-beyaz renkte tasvir ettiğini belirten Pizzorusso, “Bu mükemmel, çünkü oradaki kaya türü bu” dedi.
Jeolog, Lecco'nun aksine ne Bobbio'da ne de Arezzo'da göl olmadığını da sözlerine ekledi: “Yani Lecco'da elimizde gerçekten mükemmel bir kanıt var.”
Daha önceki Leonardo araştırması Kayalıklar Bakiresi'nin her iki versiyonunu da incelemeyi içeriyordu. Paris'teki Louvre'da bulunan ve Londra'daki Ulusal Galeri'de bulunan kopya. Ulusal Galeri 2010 yılına kadar bu resmin asistanlar tarafından yapıldığına inanıyordu ancak restore ettikten sonra Leonardo'nun resmin tamamını kendisinin yapmış olabileceğini açıkladı.
Pizzorusso'nun merkezi figürlerin etrafındaki manzaranın bitki örtüsü ve jeolojisi üzerine yaptığı analiz tartışmayı yeniden canlandırdı. O, şu sonuca vardı: “Louvre versiyonundaki botanik mükemmeldir ve nemli, karanlık bir mağarada yetişebilecek bitkileri göstermektedir. Ancak Londra versiyonundaki bitkiler hatalı. Bazıları doğada mevcut değil.”
Leonardo'nun öğrencilerine her zaman doğayı doğru tasvir etmenin önemini vurguladığını belirtti.