MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 49

MİT'in sanal müzesinde göze çarpan casusluk malzemelerinden biri de topuklu bir erkek ayakkabısı. Türkiye aleyhine casusluk faaliyetinde bulunan bir kişiyi yakalayan MİT personeli yaptıkları incelemede, ayakkabısının topuğuna yerleştirilmiş gizli bir mikrofon tespit etti. Yapılan araştırmada söz konusu mikrofonun bir ortamda yapılan görüşmenin, ortam dışındaki herhangi bir yerden canlı olarak dinlenebilmesine olanak sağladığı belirlendi.

4966
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 50

Revox Makaralı Ses Kayıt Cihazı... Türkiye'ye yönelik espiyonaj ve yıkıcı/bölücü faaliyetleri tespit etmek üzere yapılan dinlemelerde kullanılan cihaz , 1984'ten itibaren uzunca bir süre MİT tarafından kullanıldı.

5066
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 51

Bulgaristan istihbaratı adına çalışan ve Türkiye'de yakalandıktan sonra yargılanarak 27,5 yıl hapis cezasına mahkum edilen Muzaffer Çengil'in şifreli haberleşmede kullandığı "baskül telsiz" de sanal müzede sergilenen casusluk malzemeleri arasında yer alıyor.

5166
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 52

Aselsan El Telsizi... VHF bandında çalışan bataryalı 4211 ve 4811 model el telsizleri, 1980'li yıllarda MİT tarafından aktif şekilde kullanıldı. Telsizler Aselsan'da çalışan Türk mühendislerce üretildi.

5266