MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 46

Buhar Pülverizatörü ve Zarf Dikme Ekipmanı... Bu cihazlar, operasyonel faaliyetlerde mektupların fark edilmeden açılması ve kapanmasına imkan tanıyor.

4666
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 47

Maymuncuk Seti... Deri kılıf içerisinde yer alan ve maymuncuk yapımında kullanılan metal şeritlerden oluşuyor. MİT tarafından üretilen ve operasyonel faaliyetlerde kullanılan maymuncuk seti el yapımı olması açısından önem taşıyor

4766
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 48

Avrupa ülkelerindeki Türk büyükelçiliklerinde ele geçirilen gizli dinleme ve gözetleme malzemeleri ile bu dönemde kullanılan operasyonel teknik malzemeler de MİT'in sanal müzesinde yer buldu.

4866
MİT'in sanal müzesi açıldı! İstihbarat savaşları bu araçlarla yapılmış... - Sayfa 49

MİT'in sanal müzesinde göze çarpan casusluk malzemelerinden biri de topuklu bir erkek ayakkabısı. Türkiye aleyhine casusluk faaliyetinde bulunan bir kişiyi yakalayan MİT personeli yaptıkları incelemede, ayakkabısının topuğuna yerleştirilmiş gizli bir mikrofon tespit etti. Yapılan araştırmada söz konusu mikrofonun bir ortamda yapılan görüşmenin, ortam dışındaki herhangi bir yerden canlı olarak dinlenebilmesine olanak sağladığı belirlendi.

4966