Polemik & Kulis
04 Nis 2007 13:59 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:47

MİLLİYET'İN 18 YILLIK EMEKTARI MUSTAFA BAKACAK EMEKLİ OLDU!..PEKİ HABERLERE ARTIK KİM BAKACAK?..BAKACAK ŞİMDİ NE YAPACAK?..

İnternetin sıkı esprilerinden biriydi.Anne babası çocuğu terk etmiş, gazete başlık atmış: Buse´ye kim bakacak!... Haberi yazan muhabirin ismi de Mustafa Bakacak!..İşte o esprilerin kaynağı,medyanın renkli isimlerinden Mustafa Bakacak emekli oldu.

Medyanın renkli ismiydi. Soyadı nedeniyle sık sık meslektaşlarının tacizine bile uğradı. Esprili, kendi halinde bir hayli de akıllıydı. Şimdi kim bu isim diyorsunuz. Mustafa Bakacak. Milliyet Gazetesi´nin emektar ismi. 1 Nisan itibariyle emekli olup, gazetesiyle ilişiğini kesti.

İnternetin sıkı esprilerinden biri oldu: Anne babası çocuğu terk etmiş, gazete başlık atmış: Buse´ye kim bakacak! Haberi yazan muhabirin ismi de Mustafa Bakacak!!!

Espriler haliyle gırla gitti. Dile kolay tam 18 sene çalıştı Milliyet´te Hastane muhabirliğiyle başlayıp masa başı editörlüğüne giden yol. Ayrılanlar oldu o hep gazetesinde kalmayı tercih etti. Emekliliğe hak kazanan Mustafa Bakacak yıllarını verdiği gazetesiyle olan ilişkisini ay başında sona erdirdi.

Hem Bakacak, hem de gazete yönetimi Bakacak´ın gazetede kalması için çaba gösterdi. Ancak Doğan Grubu´nun emekli olan personelle çalışmama kararı buna engel oldu.

Mustafa Bakacak medyadan kopmayacak.Şimdiden teklifler almaya başladı bile.Muhtemelen bu tekliflerden birine evet diyerek yine haberlere bakacak!..


VE BAKACAK İLE İLGİLİ YAŞANMIŞ BİR ANI:

Milliyet gazetesinin ve aynı zamanda gazetecilik mesleğinin renkli siması Mustafa Bakacak ile ilgili ve fotoğrafların dia çekildiği döneme ait bu anı. Mustafa Bakacak'ın çektiği filmler arşivde rafa kaldırılmazdı. Neden mi? İşte nedeni... Masada yığılan zarfları gören Arşiv Şefi, personeline sorar: "Bu zarfları niçin dosyalarına koymuyorsun?. Personeli cevabı: "Efendim üzerinde Mustafa Bakacak diye not var onun için. Gelip baksın kaldıracağım"

Bakacak'a emekliliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.