Medya
17 Eyl 2010 08:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

MİLLİYET YAZARI MELİH AŞIK HANGİ GENÇ YAZARA ÖVGÜLER YAĞDIRDI!

Milliyet'in usta kalemi Melih Aşık, geçtiğimiz günlerde önemli bir ödül kazanan genç meslektaşını övdü

Gazeteci Nedim...

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) jürisi tarafından “Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı” ilan edilen arkadaşımız Nedim Şener ödülünü Viyana’da törenle aldı. Kendisini yürekten kutluyoruz.

Nedim Şener bu ödüle Hrant Dink cinayetindaki ihmaller ve sorumsuzlukları “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” adlı kitabında belgeleriyle yazdığı için layık görüldü. Ödül Nedim Şener’e gerçekleri cesur şekilde sergilediği, bu kitap yüzünden onlarca yıl hapisle yargılanmayı göze aldığı için verildi. Nedim Şener’in cinayet ve sonrasıyla ilgili tespitleri şunlardır:

“Devlet onu hedef haline getirirken, hayatını koruyacak önlemleri de almadı. Ve sonunda öldürüldü. Sorumlu olan jandarma, polis ve istihbaratçılar delilleri kararttılar.
Hrant Dink’in hayatını korumayan hükümet de, cinayete adı karışan tüm görevlileri görevlerinde tutarak korudu. Hatta onları terfi ettirdi. Üç yıl geçti ve onlar halen görevde ve tek bir polis ve istihbaratçı yargılanmadı.
O istihbaratçılar ilk günden basını kontrol altına aldı ve onları yalanlarıyla aldattı. Zaten o gazeteciler de aldanmaya hazırdı...”
* * *
İktidar Hrant Dink cinayetinin aydınlanmasını neden istemiyor? Cinayetin perde arkasında ortaya çıkmasından endişe edilen ne var? Ana sorular işte bunlar. Gözden kaçırılmaması gereken bir unsur da... Bazı gazetecilerin olayın aydınlatılmasını ister görünürken cinayetin saptırılmasına yardımcı olması... Üstelik bunların önemli bölümünün “Hrant’ın dostu” rolünde görünmesidir..


Melih AŞIK / MİLLİYET