Medya
31 Ara 2011 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

MİLLİYET VE VATAN YAZARLARINA ELEŞTİRİ! PATRON SİPARİŞ EDİYORLAR!

Yavuz Semerci, birkaç gündür köşelerinden Karacan Grubu'na "Çekil!" çağrısı yapan Vatan ve Milliyet yazarlarını eleştirdi...

Habertürk yazarı Yavuz Semerci "Gazete patronu sipariş ediyorlar" başlıklı bugünkü yazısında Milliyet ve Vatan gazetesinin taraf tutar yazarlarını böyle eleştirdi:

"... Bu gazeteler Demirören ve Karacan ortaklığına geçtikten sonra kan kaybı hızlanarak devam ediyor. Üstelik kendi köşe yazarlarının diline düşen bir sahiplik zafiyeti yaşanıyor. Anladığım, yazarlar ve yayın yönetmenleri Karacan Grubu’nu başlarında görmek istemiyor.

İki ortak arasındaki anlaşmazlıklar mahkemelik olunca gazetelerin yönetimi kayyuma devredilmişti. Ortaklar arasında neler olduğunu analiz edecek kadar bilgiye sahip değilim. Vatan Gazetesi’nden Ercan İnan’ ın yazdıklarına göre gazetelerin satın alınması sırasında Demirören Grubu 54 milyon TL, Karacan Grubu ise 2.5 milyon TL kaynak aktarmış. Karacan, sermaye taahhüdünü (10 milyon TL) yerine getirmemiş. Gazeteciler daha çok parası olanı mı istiyor, yoksa işi devam ettirmek için sermaye gücü olmayanı mı beğenmiyor anlamadım...

Anladığım şudur: Gazeteciler ve yazarları, var olan patronlardan birini ister hale gelmişse işler çukura batmış demektir!

Yani patron ya da hissedarlık sağlam değilse, tartışılmaya başlanmışsa istediğiniz kadar gazetecilik yapın o mecranın dikiş tutması mümkün değildir.

Sonuç olarak, tutarlı, okurunu mutlu eden medya kuruluşu yaratmanın ve sürdürülebilir olmasının birinci koşulu tartışılmaz ve güvenilir sahiplikten geçiyor.

Elbette patronları kendine bağımlı eden gazeteciler gibi patronlarına bağımlı gazeteciler de bu mesleğin dengesini bozuyor."