Reklam PR
02 Mayıs 2010 19:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

MİLLİYET, EN YARATICI BASIN REKLAMLARINI SEÇTİ! İŞTE O LİSTE...

Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali'nin Türkiye temsilcisi Milliyet tarafından, her sene yapılan Basın İlanları Yarışması'nın büyük jürisi gerçekleştirildi.

Bu yıl sekizincisi yapılan yarışmanın jüri başkanlığını Alice BBDO'nun Yaratıcı Yönetmeni ve 2010 Cannes Lions Basın Kategorisi Jüri Üyesi Derya Tambay yaptı.
Tambay'ın oluşturduğu ön jüri tarafından daha önce oluşturulan kısa liste üzerinde değerlendirmelerde bulunan 14 büyük jüri üyesi, Cannes Lions'un basın kategorisine Milliyet tarafından gönderilecek toplam 6 ilanı belirledi.
Değerlendirmeler sonucunda DDB &Co tarafından CNN Türk için hazırlanan "Bildiğiniz Haberler Şimdi Daha da Eski!" başlıklı iki ilanlık kampanya, Ultra RPM tarafından OK için hazırlanan "Bana bir şey olmaz deme, okey mi?" başlıklı üç ilanlık kampanya ile Medina Turgul DDB'nin Volkswagen için hazırladığı "TSI motor. Küçük ama güçlü." başlıklı tek ilan Cannes'a Milliyet aracılığı ile gitmeye hak kazandı.

6 yaratıcı Cannes'a davetli
Evrensel dili kullanma, yaratıcılık, özgünlük ve marka değerine katkıda bulunma gibi kriterlerin esas alındığı büyük jüri değerlendirmeleri sonucunda seçilen ilanların yaratıcı ekiplerinden altı kişi de festivale Milliyet'in davetlisi olarak katılacak.
Bu yıl 20-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Cannes Lions'ta birbirinden ilginç 50 kadar seminer, 20 çalıştay ve genç reklamcılara yönelik kurslar festivale katılan delegelere reklamcılığın geldiği nokta hakkında bilgi verirken, sektörün gideceği yön ile ilgili de ipuçları sunacak.

2010 Basın İlanları Yarışması Jürisi
- Derya Tambay (Alice BBDO & 2010 Cannes Lions Basın Jürisi Üyesi)
- Burcu Özdemir (TBWA Istanbul)
- Doğan Yarıcı (Artgrup)
- Erkul Yazgan (Alametifarika)
- Fatoş Karahasan (Milliyet)
- Gökhan Yücel (McCann)
- Güven Haktanır (Leo Burnett)
- Haluk Erkmen
- Kadircan Erkıralp (Teknosa)
- Kurtcebe Turgul (Medina Turgul DDB)
- Mustafa Baripoğlu (Grey)
- Orkun Demirelli (Rafineri)
- Ömer Kayalıoğlu (HSBC)
- Viki Habif (Milliyet)