Milli Takım'ın tarihi zaferi dış basında! Herkes tek bir isme övgüler dizdi

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. F Grubu'ndan ikinci çıkan Ay Yıldızlı ekibimiz, Avusturya engelini 2-1'lik skorla geçti ve adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı. Milli Takım'ın galibiyeti Avrupa basınında da geniş yankı buldu.

Milli Takım'ın tarihi zaferi dış basında! Herkes tek bir isme övgüler dizdi - Sayfa 1

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak.

121
Milli Takım'ın tarihi zaferi dış basında! Herkes tek bir isme övgüler dizdi - Sayfa 2

Mücadelede Merih Demiral 2 golle yıldızlaşırken, Mert Günok da kurtarışlarıyla maça damgasını vurdu. Avusturya`nın teknik direktörü Ralf Rangnick, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Türkiye`nin Gordon Banks`ini geçemedik" dedi. 

Efsanevi ingiliz kaleci Gordon Banks, futbol tarihinin unutulmaz maçlarından biri olan 1970 Dünya Kupası Brezilya-İngiltere maçında Pele'nin kafa vuruşunda yaptığı kurtarışla hafızalara kazındı. Avusturya teknik direktörü Ralf Rangnick, Mert Günok'un maçın son anında kurtardığı pozisyonu, Gordon Banks'in efsane kurtarışına benzetti.

221
Milli Takım'ın tarihi zaferi dış basında! Herkes tek bir isme övgüler dizdi - Sayfa 3

Milli Takım'ın galibiyeti Avrupa basınında geniş yankı buldu. İşte o yorumlar....

321
Milli Takım'ın tarihi zaferi dış basında! Herkes tek bir isme övgüler dizdi - Sayfa 4

"GİZLİ FAVORİYE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI" 
Guardian'da da maç öncesi erken gol tahminlerinin yapıldığı; ancak bu golün Türkiye'den gelmesinin sürpriz olduğu belirtildi.

Türkiye'nin galibiyetinin, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya'ya hayal kırıklığı yaşattığı vurgulandı.

421