Radar Hattı
05 Şub 2010 11:27 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:04

MİLLİ MAÇ İHALESİNDE SİYASİ BASKI İDDİASI! KAPALI ZARF USULÜYLE EN FAZLA TEKLİFİ HANGİ KANAL VERDİ? İŞTE MİLLİ MAÇ İHALESİNDEKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ! (MEDYARADAR-ÖZEL)

Milli Takım'ın Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası maçlarının yayını için yapılan ihaleye siyasi baskı gölgesi düştü.Kanallar arasında kıran kırana bir yarışın döndüğü ve 7 Şubat´a kadar sonuçlanması planlanan ihaleyle ilgili işte son dakika gelişmeleri..

Süper Lig yayın ihalesinden sonra gözler Milli Takım'ın maç yayınları ihalesinde. Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarını kapsayan 4 yıllık yayın için Türkiye Futbol Fedarasyonu, ihaleyi 7 Şubat'taki Euro 2012 kura çekimine kadar bitirmeyi hedefliyor.
İhaleyi kazanan yayıncı, Milli Takım'ın tüm iç saha maçlarının yayın hakkını kazanacak.
MEDYARADAR ihaleyle ilgili son gelişmelere ulaştı. 12 milyon dolar muammen bedelle kapalı zarf usulü yapılan ihalede teklifler alındı.
TRT, NTV, ATV ve Fox´un katıldığı teklifte en yüksek rakamı NTV´nin verdiği öğrenildi. NTV 17 milyon dolar, ATV ise 15 milyon dolarlık bir teklif sundu.
İhalenin bu şartlarda NTV´ye verilmesi beklenirken, ihaleyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Futbol yayını için asılan ATV´nin hemen itirazda bulunduğu ve açık artırma yöntemiyle ihalenin yapılması önerisi getirdiği öğrenildi.
ATV´nin ihaleyi elinden kaçırmaması için de özellikle siyasi bir baskı uygulandığı öne sürüldü. Siyaset gölgesinin düştüğü Milli Maç ihalesinde şimdi gözler Türkiye Futbol Federasyonu´nda.


Gelişmeler Medyaradar'da olacak.


MEDYARADAR-ÖZEL