Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olsun? - Sayfa 2

Millet İttifakı'nın adayı ise henüz belirsizliğini koruyor. Başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm muhalefet liderleri ise aday gösterecekleri ismi, seçim tarihinin belli olmasından sonra açıklayacaklarını belirtiyor.

212
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olsun? - Sayfa 3

26 İLDE 2 BİN 312 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ
Bu noktada da kulislerde Millet İttifakı'nın adayı üzerine çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Anketlerde de sık sık hangi ismin aday olması gerektiği, vatandaşlara soruluyor. 

312
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olsun? - Sayfa 4

Son olarak ASAL Araştırma tarafından 5-14 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde 2 bin 312 kişiyle telefon yöntemiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?" açık uçlu sorusunu yönetti.

412
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olsun? - Sayfa 5

KILIÇDAROĞLU ZİRVEDE
Buna göre listenin birinci sırasında yüzde 22.8 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 20.4 ile ikinci sırada yer aldı.

512