Polemik & Kulis
01 Eki 2024 13:46 Son Güncelleme: 01 Eki 2024 14:17

Metin Yılmaz son kez Sözcü Gazetesi'nde! "Ne yazık ki hakkımı alamadım"

Metin Yılmaz son kez Sözcü Gazetesine geldi. Yılmaz’ın mesai arkadaşları ‘Metin abilerini’ veda pasta keserek yolcu ettiler….

Sözcü Gazetesi'nin efsane Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz 17 yıl boyunca arşınladığı gazetesine bugün son kez geldi. Yılmaz, çalışma arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı.

Duygusal anların yaşandığı bu günde Metin Yılmaz mesai arkadaşlarına yaptığı konuşmada helallik istedi.

"Benim kaldıramayacağım bazı şeyler oldu. Bırakmak zorunda kaldım" diyen Yılmaz, ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Serdal Saraç ile Neşet Şenizel'in de istifa ettiğini söyleyen Yılmaz, "Çalışan arkadaşlar için yeni imkanlar açabilirsem çok daha mutlu olurum" diyerek mesleğini sürdüreceğinin sinyallerini verdi. Yılmaz şunları söyledi:

"Hepinize teşekkür ediyorum. Gönül tabii ki böyle bir ayrılık istemezdi. Maalesef üzücü durumlardan dolayı böyle bir karar aldım. Çok evvelden almaya başlamıştım. Bazı şeyler duydum. O yüzden ayrılmak zorunda kaldım. 17 yıl evvel başladım bu gazeteyi yapmaya. 50 60 kişilik bir kadro. Genel müdürümüz, arkadaşlarla beraber bugünlere kadar geldim. 59 bin ile başladığımız gazete, 60 binlere, hiç matbaası olmadan... 4 yerde matbaamız oldu, hepsini başardık. Hep beraber yaptık. Bu durumlara geldikten sonra televizyon girdi, yeni arkadaşlar geldi. Daha büyüdü, gönül ister ki daha da büyüsün.

Maalesef benim kaldıramayacağım bazı şeyler oldu. Bırakmak zorunda kaldım. Yeter artık. Zaten 17 sene emeğim geçti. O emeğimin de karşılığını görmek isterim ama maalesef şimdiye kadar göremedim. O yüzden ayrılıyorum. Benimle beraber Neşet ve Serdar arkadaşım da zaten 23 yıldır beraberiz, onlar da benimle beraber. Biz de yolumuza bakacağız. Yeni bir şey yaratabilirsek, çalışan arkadaşlar için yeni imkanlar açabilirsem çok daha mutlu olurum. O yaşa bakmaz bu işler, daha da hırslandırır insanı bu işler. Zaten ileride göreceksiniz. Belki karşılaşırız. Ama yeni bir şeyler yapacağız. Zaten duyuruyu yapacağım. Onun için de çok teşekkür ediyorum.

Ben de çalışan arkadaşlara, bazılarının belki kalbini kırdıysam özür dilerim. Siz de gördünüz ki ben burada abi kardeş gibi geçinmek istedim. Hepinizin hakkını elimden geldiğinde korumaya çalıştım. Tabii bilmediğiniz şeyler var. O hakkı hep savundum. Ama müessesenin belli kuralları var. O yüzden veda etmek zorunda kaldım. Aynı şekilde devam edin. Bu yolda devam edin."

Alkışlarla kesilen konuşma sonrası Sözcü çalışanları ‘Metin abilerini’ ‘veda pastası’ keserek yolcu ettiler.