Metin Akpınar kızlarını mirasından mahrum etmek için mi sakladı? - Sayfa 6

“Nebioğlu Ailesi mahallemizde çok sevilir. Duygu ve Sevgi’nin çocukluğunu biliriz. Ailenin çocuğu olmadığı için ikizleri evlat edindiler. Emine Hanım’ın kardeşi ölünce onun çocuğunu da yanlarına aldılar. Maddi durumları çok iyiydi. Birkaç tane evleri olduğunu biliyorum. Sevgi evlendi, iki erkek çocuğu oldu. O da anaokulu öğretmeni.

613
Metin Akpınar kızlarını mirasından mahrum etmek için mi sakladı? - Sayfa 7

Duygu ise sanat okudu. İkizlerin Metin Akpınar’ın kızları olduğunu öğrendiğimizde büyük bir şok yaşadık. Şu an bütün mahalle bu olayı konuşuyor. İlk duyduğumuzda birileri bize şaka yapıyor sandık ama olay gerçekmiş.”

713
Metin Akpınar kızlarını mirasından mahrum etmek için mi sakladı? - Sayfa 8

Baba Özdener konuşmuyor!
Özdener Nebioğlu’nun konu hakkında konuşmak istemediğini söyleyen muhtar Akoğlu şöyle devam etti: “Konu medyaya düşünce Özdener Bey ve Emine Hanım Antalya’daki evlerine gitti. Tek bildiğim öğretmenlerimiz ikizleri öz evlatları gibi yetiştirdi, sahip çıktı. Umarım bu yaşananlar aileye yeni bir travma yaşatmaz. Özdener Bey’le konuştum. Medyaya kesinlikle çıkmak istemiyor. Zaten böyle şeyleri pek sevmez.”

813
Metin Akpınar kızlarını mirasından mahrum etmek için mi sakladı? - Sayfa 9

Açıklaması Metin Akpınar'ı kurtarmıyor!
Hürriyet yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Metin Akpınar’ın açıklamasını, “Durumu kendisi açısından toparlamaya çalışan, kamuoyunda oluşan tepkileri önlemeyi amaçlayan, ‘hayat geriye doğru yaşanmıyor’ türü afili cümlelere yer veren bir açıklama” diyerek değerlendiren Hakan, “Fakat ne yazık ki bu açıklama, Metin Akpınar’ı kurtarmıyor” diye yazdı.

Hakan, “Kendilerini ilk tanıdığım andan itibaren çocuklarım olarak kabul ettim” diyen Metin Akpınar’a, “14 yıldır olayı neden resmiyete kavuşturmadın? Neden bu çocukları avukatlar tutmak, davalar açmak, mahkemelere gitmek zorunda bıraktın? Mirastan zırnık koklamasınlar diye mi?” diye sordu.

“Hayat, tabii ki geriye doğru yaşanmaz. Ancak hayat, ileriye doğru telafi edilebilir” diyen Ahmet Hakan, hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

913