Merve Taşkın 'teşhircilik' ile suçlanıyordu! Mahkeme kararını verdi - Sayfa 5

SUÇ UNSURLARI OLUŞMADI

Sanık ve avukatları, mütalaaya katıldıklarını belirttiler. Mahkeme, 'Müstehcenlik' suçundan dava açılmışsa da atılı suçun unsurları oluşmadığından Merve Taşkın'ın beraatine karar verdi.

526
Merve Taşkın 'teşhircilik' ile suçlanıyordu! Mahkeme kararını verdi - Sayfa 6

KARAR SONRASI AVUKATINA SARILDI

Duruşma çıkışında avukat Feyza Altun, basın mensuplarına beraat ettiklerini belirterek "Bu çok önemli bir karardı. Çünkü Türkiye'de özellikle kadınların giyimine kuşamına ve yaşam biçimine saldırı niteliğindeki bu dava lehimize sonuçlandı. Ben çok mutluyum kendi adıma. Çok stresliydi çünkü Merve, güzel oldu" dedi.

626
Merve Taşkın 'teşhircilik' ile suçlanıyordu! Mahkeme kararını verdi - Sayfa 7

"UMARIM SADECE BİKİNİ GİYDİ DİYE BU DAVALARI AÇLMAZLAR"

Merve Taşkın ise "Ben de çok mutluyum" diyerek, avukatına sarıldı. Avukat Altun, "Umarım bundan sonra savcılarımız, sadece bikini, dekolte gördüm diyerek bu davaları açmaktan vazgeçerler, bir avukat olarak temennim budur" ifadelerini kullandı.

726
Merve Taşkın 'teşhircilik' ile suçlanıyordu! Mahkeme kararını verdi - Sayfa 8

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Merve K. isimli kişinin, sosyal medya fenomeni Merve Taşkın'ın Instagram hesabı üzerinden teşhircilik yaparak, müstehcen fotoğraflar paylaştığı yönünde şikayetçi olduğu belirtildi. Şikayet üzerine ifadesi alınan Merve Taşkın'ın fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu söyleyerek, müstehcen içerikli olduğunu düşünmediğini söylediği de iddianamede yer aldı.

826