Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan - Sayfa 11

7 MİLYAR DOLAR REZERV ARTIŞI BEKLENİYOR
Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre, Merkez Bankası’nın bu hamlelerinin KKM çıkışlarında döviz talebi yaratabileceğini belirten bankacılık sektörü kaynakları, bu nedenle de döviz mevduata zorunlu karşılık artırımlarının da eşgüdümlü uygulamaya alındığını söyledi. 

1118
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan - Sayfa 12

1 yıla kadar vadeli yabancı para mevduat ZK oranı 4 puan artırıldı. Bu sayede Merkez Bankası’nın 7 milyar dolar seviyesinde rezerv biriktirebileceğini söyleyen kaynaklar, döviz talebi oluşması durumunda da Merkez Bankası’nın silahı olacağını vurguladı.

1218
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan - Sayfa 13

"BORSAYA DESTEK VEREBİLİR"
Yatırımcının da tatmin edici bir faiz bulamadığı ölçüde ya KKM’de kalmak ya da dönüp döviz almak isteyebileceğini vurgulayan kaynaklar bir miktar yerli yatırımcı kaynaklı döviz talebi de görüleceğine işaret etti. Borsa açısından ise bir kez daha faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiğini belirten kaynaklar, borsaya bir miktar destek gelebileceğini kaydetti.

1318
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan - Sayfa 14

GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA
Şimdi ise tüm dikkatler 24 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karara çevrildi.

1418