Merih Demiral ceza aldı, BILD'in yorumu hayrete düşürdü! İnanılmaz sözler...

UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu'nda oynanan Avusturya-Türkiye maçının ardından 'Bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'a iki maç men cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonu, Merih için 30 sayfalık savunma hazırladı. UEFA'nın, Jude Bellingham ve Merih Demiral kararlarının ardından Avrupa basını yankılandı. Özellikle Alman gazetesi BILD'in Merih Demiral yorumu gündem oldu. İşte detaylar...

Merih Demiral ceza aldı, BILD'in yorumu hayrete düşürdü! İnanılmaz sözler... - Sayfa 1

MERİH'E 2 MAÇ CEZA 
UEFA, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup edip çeyrek finale yükseldiği maçın ardından 'Bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'ın cezasını açıkladı. 26 yaşındaki stoper oyuncusu, iki maç men cezası aldı.

113
Merih Demiral ceza aldı, BILD'in yorumu hayrete düşürdü! İnanılmaz sözler... - Sayfa 2

RESMÎ AÇIKLAMA 
UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir."

213
Merih Demiral ceza aldı, BILD'in yorumu hayrete düşürdü! İnanılmaz sözler... - Sayfa 3

CAS YOLU KAPALI 
Merih Demiral'a verilen iki maçlık cezanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu, bu kararı CAS'a götürme kararı aldı. Ancak bu yolun kapalı olduğu öğrenildi. 2 maç ve altında alınan cezaların hukuken CAS'a taşınma hakkının bulunmadığı belirtildi.

313
Merih Demiral ceza aldı, BILD'in yorumu hayrete düşürdü! İnanılmaz sözler... - Sayfa 4

30 SAYFALIK SAVUNMA 
Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma, UEFA Disiplin Kurulu'na gönderildi. Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı. UEFA'nın soruşturmayla ilgili kararını gün içinde vermesi bekleniyor.

413