Memur ve emekli maaşına ilave zam ve refah payı yansıyacak! Görülmemiş rakam - Sayfa 4


SSK ve Bağ-Kur emeklileri yıl sonunda 6 aylık enflasyon kadar artış alırken memurlar ve memur emeklileri ise enflasyon rakamına göre fark alıyor.

416
Memur ve emekli maaşına ilave zam ve refah payı yansıyacak! Görülmemiş rakam - Sayfa 5

Memur ve memur emeklilerinin ayrıca toplu sözleşmeden alacakları yüzde 8 oranındaki zamları bulunuyor. Bunun üzerine 6 aylık enflasyondan oluşan fark (2022'nin Temmuz ayından bu yana oluşan 6 aylık enflasyonun yüzde 7'yi aşan kısmı) ekleniyor. Hem memurlar hem de memur emeklileri yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyona göre artış alıyor.

516
Memur ve emekli maaşına ilave zam ve refah payı yansıyacak! Görülmemiş rakam - Sayfa 6

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in yazısına göre; bu yıl ayrıca memur emeklileri için 3600 ek gösterge artış yasasından kaynaklı ilave bir zam da gerçekleşecek.

616
Memur ve emekli maaşına ilave zam ve refah payı yansıyacak! Görülmemiş rakam - Sayfa 7


Asgari ücret enflasyon ile belirlenmese de yapılan pazarlıkta en önemli parametre yine enflasyon oranı oluyor. Geçmiş yıllardaki artış oranlarına bakıldığında yıllık enflasyonun 5-10 puan üzerinde rakamlar belirlendiği görülüyor. Buna göre yarın açıklanacak 5 aylık rakam aslında hem yıl sonu enflasyonu hem de asgari ücreti etkileyecek oran ile ilgili önemli ipuçları verecek.

716