Memur ve emekli maaşı için kötü haber! Tek tek hesaplandı

2025 maaş zamları için geri sayıma geçildi. Asgari ücret zammı için 20 bin TL iddiasının hükümetin masasında olduğu belirtilirken, 2025 memur zammı ve en düşük emekli maaşlarını kalem kalem canlı yayında hesaplandı. Milyonlar "Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL?" sorularına yanıt ararken; yüzde 44 zam iddialarıyla ilgili Bakan Mehmet Şimşek'e çağrı geldi.

Memur ve emekli maaşı için kötü haber! Tek tek hesaplandı - Sayfa 1

2025 asgari ücret kaç TL olacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? SGK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Milyonlar Ocak ayı maaş zamları için şimdiden geri sayıma başlarken, akıllarda da benzer sorular var.

112
Memur ve emekli maaşı için kötü haber! Tek tek hesaplandı - Sayfa 2

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini dikkate alınırken, maaş zamları için hesaplar başlandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları tahminen kalem kalem açıklanırken, "Biz 2025'in ilk 6 ayını bu zamlarla geçireceğiz" yorumları dikkat çekti. Son günlerde yüzde 44'lük zam oranı kamuoyunda konuşulurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çok konuşulacak bir çağrı geldi.

212
Memur ve emekli maaşı için kötü haber! Tek tek hesaplandı - Sayfa 3

Milyonlar alım gücünün yükselmesi için ve ekonomik olarak az da olsa nefes alabilmek için Ocak ayında yapılacak maaş zamlarına kilitlendi. 2025 maaş zamları bazılarına rahat nefes aldıracak bazılarının ise beklentilerinin altında kalacak ancak kulislerde konuşulan rakamlar pek de memnun etmeyecek gibi görünüyor. Peki 2025 asgari ücret zammı, memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

312
Memur ve emekli maaşı için kötü haber! Tek tek hesaplandı - Sayfa 4

Çalışan ve emekliler Ocak ayında yapılacak maaş zammını merak ederken; Merkez Bankası beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 seviyesinde olacak. Söz konusu enflasyon tahminin gerçekleşmesi halinde 2024 yılının ikinci 6 ayında enflasyon yüzde 14,76 olacak.

412