Gündem
22 Eki 2020 13:14 Son Güncelleme: 22 Eki 2020 13:20

Memur olarak girdiği belediyeye başkan oldu

Geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle vefat eden Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un yerine yapılan seçimi AK Parti'li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Servet Ramazan kazandı.

Kilis'te belediye başkanının vefatı nedeniyle yapılan seçim sonucunda, AK Parti'li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Servet Ramazan yeni başkan oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un vefatının ardından, Kilis Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek amacıyla toplandı. Seçime tek aday olarak giren AK Parti'li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Servet Ramazan, Meclis üyelerinin oylarıyla yeni başkan seçildi.

1984 yılında Kilis Belediyesi'nde memur olarak işe başlayan Servet Ramazan, 2005 yılında getirildiği Fen İşleri Müdürlüğü görevinden 2016 yılında emekli olmuştu. 2019 seçimlerinde AK Parti listesinden belediye meclis üyesi seçilen Ramazan, meclis üyeleri tarafından Başkan Yardımcısı olarak seçilmişti.

"ACIMIZ VAR, ÇİÇEK GÖNDERMEYİN"

Mecliste yapılan seçimde oybirliğiyle başkan seçilen Servet Ramazan yaptığı teşekkür konuşmasına merhum Abdi Bulut'u rahmet anarak başladı. Ramazan, "Başkanımızın vefatı tüm memleketimizi ve bizleri derinden etkiledi. Hepimiz dostumuzu, abimizi, kardeşimizi kaybettik. Mehmet Abdi Bulut artık memleketimizin ortak değeridir. Kilis halkı ve bizler onu asla unutmayacağız. Beni bu şerefli göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki, belediye meclis üyelerimize, il teşkilatımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah görev yaptığım dönem zarfında şahsıma duyulan güvene layık olmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Değerli başkanımız Abdi Bulut'un emanetini büyük bir titizlikle taşıyacağım. Başkanımızla birlikte yola çıkarken hayalini kurduğumuz projeleri inşallah birer birer tamamlayacağız. Acımız olduğundan dolayı tebrik ve çiçek kabul etmiyoruz. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde bir süredir tedavi gören 53 yaşındaki Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, müdahalelere rağmen 12 Ekim'de yaşamını yitirmişti.