Polemik & Kulis
08 Nis 2011 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

MEDYARADAR'DAN AKŞAM BOMBASI! EL CEZİRE TÜRK HANGİ HABER KANALININ ÖDÜLLÜ İSMİNİ TRANSFER ETTİ?

Gürkan Zengin yönetimindeki El Cezire Türk'ün transferleri tam gaz sürüyor! Bir haber kanalında 10 yılı aşkın süre görev yapan deneyimli isim artık El Cezire Türk'te çalışacak.

El Cezire Türk 2010 yılının Ocak ayında CNNTÜRK ile yollarını ayıran Başak Çubukçu ile anlaştı.

Çubukçu muhabirliğe, 1995 yılında atv haber merkezinde başladı. 2 yıllık deneyimin ardından, mesleğine NTV ve BRT haber merkezlerinde devam etti. 2000 yılından 2010 yılının Ocak ayına kadar da CNN TÜRK haber merkezinde muhabir olarak görev yaptı.

Kent-yaşam ve eğitim alanında öne çıkan haberler yapan Başak Çubukçu, 1999 depreminde iki ay boyunca aralıksız olarak bölgeden haber geçti. ABD’nin Irak’a giriş sürecinde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman ve Van’dan yapılan bağlantılarla son dakika gelişmelerini aktardı. Seçim döneminde de "CNN TÜRK Seçim Otobüsü" ile defalarca başta Doğu-Güneydoğu Anadolu olmak üzere birçok yerde seçmenin nabzını canlı yayınlarla tuttu.

Başak Çubukçu "Türkiye’de Restorasyon Makyajı" adlı çalışmasıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2005 yılı Haber Program dalında övgüye değer görülmüştü.

Çubukçu El Cezire Türk’ün program departmanında görev yapacak.

MEDYARADAR/ÖZEL