26 Eki 2007 10:41 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

MEDYADA "DANSÖZ" KAVGASI PATLADI!..TERCÜMAN TALABANİ VE BARZANİ İÇİN "ORTADOĞU DANSÖZLERİ" DİYEN HÜRRİYET'E FENA ÇAKTI: "MEDYA DANSÖZLERİ"!..

Bazı yazıları için "Dansöz gibi yazıyorum" diyen Özkök,gerçekten dansöz gibi gazete yaptığını ortaya koydu.Barzani'yi 'Ortadoğu dansözleri' manşetiyle hedef yapınca halk sordu: Dansöz medya neden korktu?

Tercüman Gazetesi bugün Hürriyet'in yaptığı yayınları ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü hedef aldı..Ağır eleştiri yapan gazete, haberini manşetten gördü.


Hürriyet,bazen dönmektir

Kıvrak polikitada herkesi yaya bırakan Doğan Grubu,başta Hürriyet'le,düne kadar şirin gösterdiği PKK'lı hainler ile,övgüler yağdırıp büyük destek çıktığı iki peşmerge Barzani ve Talabani'ye bugün aniden cephe aldı.

Dansöz politikanın mimarı

Bazı yazıları için "Dansöz gibi yazıyorum" diyen Özkök,gerçekten dansöz gibi gazete yaptığını ortaya koydu.Barzani'yi 'Ortadoğu dansözleri' manşetiyle hedef yapınca halk sordu: Dansöz medya neden korktu?

Düne kadar Kürt devletini savunan bir kısım medya bilinmeyen korkuyla çark etti

BÖLÜCÜ örgüt PKK´nın Türkiye´ye karşı kahpe saldırıları sürerken medyadaki "döneklik"lere isyan eden halk, "Bunların hangisine inanalım" diye tepki gösteriyor. Bir süre önce PKK´nın hâmisi durumundaki yazarlar, Irak´ın peşmerge liderlerini el üstünde tutan gazeteler, şimdi tam bir dansöz edası sergiliyor. Attığı manşetlerle gündemi belirlediğini iddia eden Hürriyet´in, PKK ve Kuzey Irak hakkındaki yayın çizgisi, gündeme göre değişiklik gösteriyor. Yani tam bir "dansöz" misali, sürekli kıvır kıvır kıvırıyorlar.

İşte birkaç örnek

Hürriyet´in Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 16 Ekim 2002´de köşesinde "Biz Kürt devletine niye karşıyız" başlığı ile yazdığı yazısında; "Bu soruyu üçünü defadır soruyorum. Soruyorum ve Ankara´da Dışişleri çevresinden beni ikna edici bir cevap alamıyorum. Ankara´nın sivil ve askeri çevrelerinden sadece şu cümleyi işitiyoruz: Kuzey Irak´ta bağımsız Kürt devletinin kurulması savaş nedenidir. Ben yıllardır bu politikanın biraz daha gerçekçi ve derinlemesine tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela işe şu soruyla başlayabiliriz. Kuzey Irak´ta Türkiye´nin kontrolünde ona dost bir Kürt devletinin kurulması, bizim için daha iyi olmaz mı? Ben "Olur" diyorum. "Menfaatimize aykırıdır" diyenler ise, açıkça bir gerekçe göstermiyorlar" yorumunu yapmıştı.

Gitarlı teröristler

Büyük gazete(!), 10 Ekim 2004´teki birinci sayfadan anonslu Pazar ilavesindeki haberinde, yine oldukça şaşırtıyordu. Sebati Karakurt imzalı haberde, PKK´lı teröristleri sempatik göstermek için yapılmayan kalmamıştı. "Kadın bilinci Kürtçülüğü aştı" başlıklı haberde PKK´lı teröristlerin bir elinde silah, bir elinde gitarla verdikleri pozlar, "Bu kadar da olur mu? Bebek katillerine bu sempati neden?" dedirtmişti. Üstüne üstlük, terörist demeye dili varmadığı için eli kanlı katillerden "militan" diye söz ediyordu.

Kırmızı çizgiler kalksın

Özkök, 11 Nisan 2007´deki yasında daha da ileri gitmiş, "kırmızı çizgilerin" kaldırılmasını istemişti. Özkök, "Kovboy Kürtler" başlıklı yazısında şunları yazmıştı:

"Yıllarca önce sorduğum şu katı sorunun ikna edici cevabını hâlâ almış değilim. Soru şuydu: `Türkiye doğu sınırında bir Kürt devletinin kurulmasına neden karşı? Açıkça söylenmeyen, ancak kulağımıza fısıldanan gerekçe şudur: `Çünkü o takdirde Türkiye´deki Kürtler de bu devlete katılmak ister.´ Ben de diyorum ki: "Niye istesinler?" Hele hele siz onları itmezseniz neden istesinler. Şu soruyu da kendi kendimize sormalıyız. Doğu sınırımızda "Sünni Arap" bir devlet mi, yoksa "İslami" etkisi daha az bir Kürt devleti mi, komşuluk açısından bize daha uygundur? O nedenle şunu söylemek istiyorum.

Türkiye´nin Kuz