MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 9

BİR DAHA ERKEK ELİ DEĞMESİN DİYE Vatan | 15 Şubat 2015 Henüz 20 yaşındayken akıl almaz bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan için Türkiye ayağa kalktı. 14 Şubat’ta, Sevgililer Günü’nde toprağa verilen Aslan’ın cenazesinden bir kareye ilk sayfasında yer veren 15 Şubat tarihli Vatan gazetesi, fotoğrafın hikâyesini bir cümleyle manşete taşıyınca yılın en iyi ama maalesef en acı manşetlerden birisi de ortaya çıkmış oldu. Özgecan Aslan’ın naaşının bulunduğu tabutun “ona bir daha erkek eli değmesin diye” sadece kadınlar tarafından taşınması, cinayetin ülkemizde yarattığı infiali açıkça gözler önüne seriyordu.

928
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 10

KATIRLARIN TOPLU İNTİHARI UYKUSUZ | 23 NİSAN 2015 Roboski’de öldürülen katırların toplu olarak intihar ettiğini söyleyen Şırnak Valisi’nden aldığı pasla kapağına o katırlardan birini taşıyan Uykusuz, yılın en iyi kapaklarından birine de imza atmış oldu. Katırın ruh hali jüriyi de etkilemiş olacak ki çalışmayı ilk 10’a layık gördüler.

1028
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 11

YASAMA YÜRÜTME ÖDETME UYKUSUZ | 4 HAZİRAN 2015 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’larına ilişkin yaptığı haberin ardından Can Dündar hakkında sarf ettiği sözleri Uykusuz, Haziran’ın ilk sayısında kapağına taşıdı. Devletin temel organları olan yasama-yürütme-yargıdan, yargıyı ödetmeyle değiştiren Uykusuz’un kapağı, bu yorumuyla en iyi 10 kapaktan biri seçildi.

1128
MediaCat Dergisi seçti! - Sayfa 12

DAĞ GİBİ ACI Habertürk 8 Eylül 2015 Bu yıl yaşanan terör olaylarının unutulmazlarından biri Dağlıca’daki saldırıydı. Olayın ardından yaklaşık 24 saat kadar bilgi gelmemesi bu saldırıyı hafızalarımıza kazırken Habertürk, Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın 95 yaşındaki babaannesinin fotoğrafının üzerine attığı manşetiyle 2015’e damga vuran sayfalardan birine de imza atmış oldu.

1228